Treballem per un model d'atenció òptim a persones amb especials dificultats

"El punt d'atenció és la persona atesa i per tal d'avançar cap a una societat més inclusiva es promou una atenció centrada en la persona"

"Prestar un servei que satisfaci les necessitats de les persones amb DI, Malaltia Mental, Trastorn de Conducta o Risc d'Exclusió, al llarg de la seva vida als nostres Centres i Serveis i fent-los sostenibles en el temps". Aquesta és la Missió de Catalònia Fundació Creactiva i a través del Model de Gestió i el Model d'Atenció mirem de complir l'objectiu que contempla el Pla d'Empresa de 2004, quan, vista la situació de l'entitat, es va iniciar el projecte actual de "Dirigir i gestionar persones, professionals, que treballem en una única direcció i objectiu, l'atenció a persones amb especials dificultats i fer sostenible la Fundació".


El Model d'Atenció a Catalònia Fundació Creactiva, es reformula fa uns anys, passant d'un model d'atenció essencialment assistencial, centrat en l'estructura dels edificis, espais i organitzacions horàries, a un model en el qual l'èmfasi i el punt d'atenció és la persona atesa i per tal d'avançar cap a una societat més inclusiva es promou una atenció centrada en la persona, parlant menys de la discapacitat, per parlar de CAPACITATS i INTERESSOS.

És un model integral, bio-psico-social i ètic. És un model que abasta i té en compte els aspectes orgànics i de salut; els elements emocionals, psicològics i d'atenció a la conducta; s'aborden els aspectes socialitzadors de l'entorn i familiars, d'integració i inclusius, així com els elements ètics en l'atenció.
Donem importància a la reflexió sobre el perquè fem, perquè intervenim i perquè actuem i no només al què i al com ho fem. És clau el concepte de l'empatia i la importància de la professionalització (capacitats, eines, estratègies) i la intervenció de caràcter moral (valors, sentiments, actituds).


Des de Catalònia Fundació apostem per la participació i la transversalitat. Un dels trets característics del model d'atenció és el desenvolupament d'una proposta d'activitats transversal per tots els nostres serveis. S'estructura d'acord amb sis àrees d'activitats cada una liderada per un tècnic especialista. Tenim definides més de 100 activitats diferents, però el projecte és viu i contínuament se'n van creant de noves. Tot depèn de com els nostres professionals puguin transformar en realitats allò que desitgen i necessiten els usuaris.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.