Un viatge màgic pels versos de Gabriel Ferrater

Crítica teatral dels cerdanyolencs Mag Igor (mag i humorista) i Víctor Cortada (community manager)

Amb motiu dels cent anys del naixement de Gabriel Ferrater, i cinquanta de la seva mort, el passat divendres 8 d'abril a l'Ateneu es va celebrar el certamen "Fil de Memòria". Un espectacle que recopila una vintena de poemes de l'autor seleccionats per l'escriptora i professora Dolors Oller.

El públic recorrerà aquest viatge poètic de la mà de l'actor Pere Arquillué, qui gràcies a la seva característica i prodigiosa veu ens endinsarà al món d'un dels principals artífexs de la poesia catalana de postguerra. Tanmateix, el músic Toni Ubach acompanyarà amb la seva guitarra els versos de Ferrater, i en dues ocasions cantarà poemes que ha musicat.

La llum i la música crearan una ambientació diferent en funció de la temàtica de cada poema. Així doncs, el públic podrà situar-se en la críptica realitat de les relacions humanes que dibuixa Ferrater. Un exemple molt gràfic el situem en el poema "Posseït", on la llum tènue, la veu esquinçada i la guitarra emetent sons abruptes basteixen una atmosfera d'incomoditat.

Tots aquests ingredients faran possible una vetllada única per a commemorar l'obra poètica de Gabriel Ferrater, on els amants de la poesia formaran part d'aquesta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Més informació