La gran vitalitat cultural de Cerdanyola del Vallès

Article del regidor de Cultura a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

L’estiu ha servit perquè totes i tots descanséssim una mica tot carregant les piles pel retorn a l’activitat normal. A Cerdanyola del Vallès el mes de setembre i els que el succeiran són sinònims i mostres del potencial cultural de la ciutat. Un exemple: aquesta setmana iniciarà la seva singladura la XXX edició del Festival Internacional Blues de Cerdanyola. Ho farà quan encara tenim el pòsit del 12è FIT Festival.

Les guitarres i les veus del blues faran de coixí per anar teixint en el temps propostes com el XXI Cap de Setmana Ibèric, previst per als dies 2 i 3 d’octubre, o les Jornades Europees del Patrimoni, que arribaran a la ciutat el segon cap de setmana d’octubre. Els nostres museus, dipositaris de part del llegat col·lectiu, ens proposem moltes activitats per a gaudir-los intensament.

Pel que fa a l’Ateneu, aquesta setmana han començat els cursos i els tallers del nou període lectiu. I les entitats, com la XISC, ens proposen dijous rere dijous, pel·lícules de gran qualitat. El B’Art és obert i a banda del servei que ofereixen a tothom, també ens presenten exposicions artístiques que organitza l’Associació d’Artistes Plàstics de la ciutat. I al vestíbul de l’Ateneu, llueixen les fotos de l’AFOCER. Des del Teatre, es prepara la nova programació amb propostes professionals i de les entitats de la ciutat. Ben aviat arribarà la nova temporada del Cafè amb Lletres. No ens adonarem i arribaran les Festes de la tardor i l’Aplec de Sant Iscle.

Tot el que esmento i el que deixo al tinter, són una mostra de la vitalitat cultural de la ciutat. Fruit del treball en comú entitats, ciutadania i ajuntament. Crec que hem fet una bona feina per superar la COVID-19, seguint en tot moment amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Perquè hem cregut i creiem fermament que #laculturaéssegura. No abaixarem la guàrdia i en les activitats que he esmentat i d’altres que vindran, seguirem els protocols sanitaris. Mentre calgui fer-ho. L’objectiu és que totes i tots gaudim de les activitats que s’organitzen a la ciutat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.