Mandonguilles de gambes i botifarra negra

-

 

Ingredients per 4 racions

  • brots d'espinacs
  • cibulet picat
  • 250 g de mongetes del ganxet bullides

Per a les mandonguilles:

  • 250 g de gambes
  • 200 g de carn picada (vedella, porc)
  • 50 g de pa de motlle
  • ½ got de llet
  • 1 ou
  • all
  • julivert
  • 60 g de botifarra negra
  • pinyons torrats
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre negre
  • farina

Per a la salsa:

  • 1 ceba
  • 1 manat d'alls tendres
  • 1 tomàquet tallat a dauets
  • 1 pebrot verd
  • sal
  • 100 ml de vi blanc
  • 1 fulla de llorer
  • ½ cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 l de fumet de peix o de gambes

 

Preparació

  1. Per a les mandonguilles: barregeu la molla de pa amb la llet, afegiu-hi l'ou cru, l'all i el julivert, i remeneu-ho.
  2. Piqueu les gambes a ganivet o a la Thermomix, i afegiu-les a la massa anterior amb la carn picada, la botifarra tallada a dauets i els pinyons picats. Salpebreu-ho i formeu boletes.
  3. Enfarineu les mandonguilles i fregiu-les en oli calent, escorreu-les i reserveu-les.
  4. Per a la salsa: feu un sofregit amb la ceba picada, els alls tendres tallats fins, el pebrot verd a daus i la fulla de llorer, fins que estigui tot ben confitat.
  5. Afegiu-hi el pebre vermell dolç i sal, sofregiu-ho i afegiu-hi el tomàquet, tallat a dauets; remeneu-ho una mica per caramel·litzar-ho.
  6. Aboqueu-hi el vi blanc, deixeu-lo reduir del tot i mulleu-ho amb el fumet.
  7. Poseu-hi les mandonguilles, deixeu-les coure uns minuts i afegiu-hi les mongetes del ganxet. Tapeu-ho i deixeu-ho coure 5 min, a foc lent. 
  8. Serviu les mandonguilles amb les fulles d'espinacs crues i el cibulet picat.

 

Consell

  

Podeu fer servir la pela i els caps de les gambes per fer el fumet.