Una recepta per fer Tortell de Reis a casa

El dinar de Reis sempre acaba amb aquest típic dolç amb sorpresa

El Dia de Reis és un dels dies amb més màgia de tot l'any, i com tota bona celebració, no hi poden faltar les postres típiques d'aquesta jornada per gaudir-les al costat de la nostra família. Parlem del tradicional Tortell de Reis.

Amb forma d'anella, tradicionalment va farcida de massapà i decorada amb fruita confitada o fruits secs. I al seu interior conté dues sorpreses: una fava i un rei. Segons la tradició, aquell qui troba la figureta dins el seu tros és coronat amb la corona daurada de cartó que decora el centre del pastís, mentre que qui es troba la fava és a qui li toca pagar el tortell.

Enguany us proposem fer el Tortell a casa. Us animeu?

Ingredients:

  • Mig quilo de farina
  • 100 g de sucre
  • 130 g de mantega
  • 25 g de llevat
  • 1 got de llet
  • 1 ou
  • 1 cullerada petita de sal
  • Pell ratllada d'una llimona
  • Fuita confitada


Pel massapà:

  • 25 de sucre
  • 125 g d'ametlla en pols
  • 1 ou


Pel farcit 

 

  • 1 figureta d'un rei
  • 1 fava
  • Una corona que podem fer amb una cartolina

Elaboració:

  1. Posem la farina sobre el taulell de la cuina en forma de cràter de volcà. Al centre hi posem el sucre, la mantega temperada, el llevat i la llet, la sal, la pel de la llimona ratllada i l'ou batut.
  2. Pastem els ingredients fins que quedi tot ben integrat i fins que la massa no se'ns enganxi als dits. La deixem reposar un parell d'hores.
  3. Preparem el massapà, barrejant el sucre, l'ametlla i l'ou fins a obtenir una massa homogènia. Quan estigui, fem una tira llarga. 
  4. Recuperem la massa i l'estenem plana sobre el marbre prèviament enfarinada. Li donem forma allargada, com un xurro llarg, però aplanat. Li col·loquem al mig el massapà i la figureta del rei i la de la fava.
  5. Enrotllem la massa perquè el massapà i les figuretes quedin amagats a l'interior de la massa. Li donem la forma de tortell unint els extrems de la massa, és a dir en forma de cercle.
  6. Pintem el tortell amb un pinzell amb un ou batut. Posem els trossos de fruita confitada i li tirem sucre per sobre. Col·loquem el tortell sobre una safata, sobre paper de forn.
  7. Escalfem el forn a 180 °C i quan estigui ben calent, posem el tortell a dins, al centre de la reixa. Baixem el forn a 150 °C i deixem que es cogui uns 25 minuts i ja estarà fet. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.