Arriba la Festa Major a Ripollet

Del 22 al 26 d’agost, la vila s’omplirà de més de 90 activitats per tots els barris, en una edició emmarcada en l’Any de les Arts Escèniques

Ripollet torna a estar de Festa Major, i durant cinc dies, la Comissió de Festa Major ha previst un total de 90 activitats, del 22 al 26 d’agost, en unes festes amb perspectiva de gènere i una clara aposta per les arts escèniques.

Dansa, teatre, màgia, circ i molts estils musicals per a totes les edats omplen el programa d’aquests cinc dies de festa, que començaran, fora del programa oficial, amb “La Prèvia de la Festa Major”, organitzada pel Col·lectiu Aresta.  

Els caps de cartell dels concerts de dissabte i diumenge -sempre la informació més desitjada pel públic jove-  són el grup de rap feminista ‘Tribade’, que tocaran a la 1.30 h del dissabte al parc dels Pinetons, i diumenge, d’una banda l’old blues i el swing dels Wax & Woogie a la plaça Clos i de l’altra, el punk de Gatillazo a les 24 h, cap de cartell dels concerts organitzats per l’Associació Musical Kanyapollet al Parc dels Pinetons.

Entre els espectacles programats, destaca ‘Nueva York en un Poeta’, a càrrec del dramaturg i actor Alberto San Juan, amb una prèvia de dansa dedicada a Lorca, que es podrà gaudir dissabte a les 23h a la plaça del Molí.

No faltaran tampoc els principals exponents de la cultura popular catalana,  com la tradicional cercavila infernal de dissabte, a partir de les 21h, a càrrec dels Diables de Ripollet i amb els Diables de Cerdanyola entre altres colles, i la ballada de Gegants de diumenge al matí, així com es manté el Holi de dissabte, popular entre els més joves.

D’altra banda, durant els 4 dies oficials de festa els assistents podran passejar-se pel Mercat de la Vinya de Ripollet, un espai que recorda el passat agrícola de la ciutat amb gastronomia, vi, concerts i activitats per tota la família.

 

Protocol i organització feminista contra les agressions sexistes

Entre les novetats d’enguany, una parella itinerant identificada vetllarà contra agressions sexistes cada nit, de 12 a 5 h, durant tota la Festa Major. A més, hi haurà punts lila i LGTBI a totes les barres i xiringos. L’Ajuntament també ha facilitat el número de telèfon  689 287 967 per notificar qualsevol agressió,

Dins d’aquesta campanya, membres del moviment feminista ripolletenc també han realitzat aquest vídeo de conscienciació contra les violències masclistes i les agressions sexuals.

Gran implicació de les entitats

Tal i com mostren els llargs mesos de treball de la Comissió, la Festa Major 2019 està protagonitzada per la gran implicació de de totes les entitats i moviments del poble, treballant en la organització de la festa des del mes d’octubre.

Segons declaren des de l’organització, les festes d’enguany, que mantenen el pressupost de 220.000 € de l'any passat, tenen vocació de tenir la més àmplia oferta possible, aconseguir engrescar les veïnes i veïns a la participació, descentralitzar les activitats pels barris i consolidar una personalitat pròpia. N’és un exemple el el cartell de la Festa Major de Ripollet d’enguany l’ha realitzat la il·lustradora local Sara Medina (a Instagram, @sarayeye_illustration).

En aquest enllaç.  pots consultar el programa complet de la Festa Major de Ripollet, dia a dia.