Comencen quatre dies de Festa Major a Ripollet

La Festa Major de Ripollet començarà el 24 d'agost i s'allargarà fins al dilluns 27 amb un programa d'activitats ple de música, esport, activitats populars i infantils, focs artificials i moltes ocasions per sortir al carrer i conèixer la tradició ripolletenca

 

 

 

 

El mes d'agost no està complert sense la Festa Major de Ripollet. Els ripolletencs surten al carrer del 23 al 27 d'agost per celebrar amb activitats de tot tipus: concerts, correbars, tornejos esportius, festa Holi i activitats pels més petits, entre altres coses.

 

Inici un dia abans

La Festa Major començarà oficialment el divendres 24 d'agost amb la lectura del pregó, però la celebració començarà un dia abans, el dijous 23, amb les activitats prèvies organitzades per L'Aresta. A les 19.30 h Es farà la lectura del manifest í i es llençarà el Txupinasso a la Plaça del Molí. Tot seguit, hi haurà sopar popular i les actuacions del grup cerdanyolenc Cronopios, i de Ambkor. 

Ja divendres, a les 17.30 h començarà el correbars amb l'associació musical Kanyapollet al parc Rizal i anirà fins al parc Gassó Vargas. Més tard, a les 19.30 h, es farà la lectura del pregó de Festa Major a la rambla de Sant Jordi, a l'altura del Casal de Joves. Enguany, els pregoners són la directora de l'editorial Penguin Random House, Núria Cabutí, i l'il·lustrador, guionista i director, Miquel Pujol. A les 20.45 h, el correfoc infantil encendrà els carrers de la ciutat amb l'actuació de la colla infantil de Diables de Ripollet i la colla infantil de Diables de Canovelles.

 

26è Ripollet Rock

La nit de divendres se celebrarà una de les cites més esperades pels aficionats a la música rock i heavy. A les 22 h, començarà la 26a edició del festival Ripollet Rock organitzat per l'associació que porta el mateix nom. Aquest festival gratuït reunirà públic de diferents parts de Catalunya i de l'Estat amb grups locals i internacionals. Aquest any els grups convidats són: el grup ripolletenc We exist even dead, els gironins Hard Buds, el grup Crazy Lixx que arriba des de Suècia, els danesos Royal Hunt, i els austríacs Serenity. 

Pels que prefereixin escoltar un altre estil de música, la nit de divendres també hi haurà ball amb l'orquestra Krater a la plaça d'Emma Maleras i festival flamenc a la plaça del Molí amb ball i música en directe.

 

Cap de setmana d'activitats esportives

La segona jornada de Festa Major estarà protagonitzada pels tornejos i les activitats esportives. A partir de les 9 h, es farà el torneig de pàdel al Poliesportiu Municipal i, a la mateixa hora, el parc dels Pinetons acollirà la 27a Cursa BTT, tant en la versió de competició com en la versió popular. Una hora més tard, a les pistes de l'Esbar es farà el campionat de bàsquet al carrer 3x3. Els interessats es podran inscriure fins al 25 d'agost. 

També durant el matí de dissabte es farà, al parc de Norbert Fusté, la 12a Baixada de Carretons. De 9 a 11 h s'obriran les inscripcions i a les 11.30 h començaran a baixar els carretons participants. 

 

Ja a la tarda, el dia 25 tindrà lloc la festa Holi Dolly i dansa Bollywood al parc dels Pinetons. Les bosses de pols de colors es podran comprar el mateix dia al matí a les pistes de l'Esbar i a partir de les 17 h al parc dels Pinetons. 

A les 22.30 h del vespre, després de la cercavila infernal amb la participació de cinc colles de Diables (a les 20.45 h a la plaça del Molí), des del Parc dels Pinetons es podrà veure el castell de focs artificials amb nit de concerts posterior en diferents punts de la ciutat. Entre altres, actuaran la Sant Andreu Jazz Band i el Grup Choffers. 

El diumenge 26 també oferirà una Festa Major molt esportiva. A les 9 h, al Poliesportiu Municipal, es farà el Campionat de tennis i, a la mateixa hora però davant del Pavelló municipal d'esports Joan Creus es donarà el tret de sortida a la Cursa Popular. 

A la tarda, el futbol serà el protagonista al camp de futbol municipal. A les 17 h es disputarà un partit amistós entre una selecció de Ripollet  i l'equip Infantil del RCD Espanyol. A les 19 h, es jugarà el Trofeu Ajuntament de Ripollet entre els CF Montañesa i el CF Ripollet. 

 

Festa Major per la canalla

Els nens i nenes també podran gaudir d'una Festa Major amb moltes activitats infantils. El primer dia, podran participar en un Concurs fotogràfic adreçat a infants fins als 12 anys i podran fer les banderoles que decoraran la festa. Les famílies amb els nadons tindran l'oportunitat de participar, el dissabte a les 18 h, a l'Espai Nadons que s'ubicarà al parc d'Oriol Martorell. Al mateix lloc, a les 19 h es farà el concert infantil amb El Pot Petit. Diumenge a les 19 h, la plaça Pere Quart acollirà l'espectacle Contes tovets amb personatges coneguts de la literatura infantil fets ninots de roba. Una mica més tard, a les 20 h, tindrà lloc a la plaça del Molí el Confetti infantil amb l'actuació del grup Landry El Rumbero.