L'Associació pel Parkinson Cerdanyola-Ripollet celebrarà la 21a Diada Mundial del Parkinson

La celebració serà el diumenge 2 d'abril a la plaça de l'Abat Oliba.

 

 

La delegació de l'Associació Catalana per al Parkinson de Cerdanyola-Ripollet celebrarà, el pròxim 2 d'abril, la 21a Diada Mundial del Parkinson. La festa commemorarà 200 anys del descobriment de la malaltia de Parkinson i tindrà lloc a la plaça de l'Abat Oliba. L'Associació va néixer de la mà de Josep Senra, cerdanyolenc i actual president de l'entitat.

  

 

 

Forma part de l'Associació Catalana per al Parkinson constituïda a Barcelona fa 31 anys, l'any 1986. Des de llavors, Senra s'ha encarregat d'obrir delegacions a municipis com Girona (2001), Lleida (2002), Blanes (2005), Igualada (2004), Vilanova (2007) i Sant Cugat (2012), de la qual també en va ser president. Actualment té cura de la seva dona i presideix la delegació de Cerdanyola – Ripollet, amb local a l'avinguda de la Creu Roja, 17.

 

 

Tallers i activitats

Cada mes ofereixen fins a 20 hores de tallers, de dilluns a dijous, xerrades i conferències, entre altres. Els tallers van destinats als malalts i estan impartits per professionals que tracten la memòria, la fisioteràpia, psicologia, artteràpia, logopèdia...  Disposen d'un consell mèdic especialitzat, assessorament personal i jurídic i un contacte directe amb els metges especialistes de tots els hospitals de la zona.

 

 

Malalts cada cop més joves

El Parkinson es solia diagnosticar entre els 70 i 80 anys però actualment es troben amb malalts més joves, fins i tot de 25 o 28 anys. Atenen a un total de 60 persones de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Barberà. Si més no, consideren que hi ha molts més malalts a la ciutat, ja que reben moltes visites que demanen informació però que després no tornen per problemes de transport.

 

 

Problemes amb el transport

Davant del seu local hi ha un autobús que passa per Montcada, però la majoria de malalts vénen amb transport privat, acompanyats pels seus cuidadors. L'ideal seria disposar d'un transport de minibus que fes un recorregut pels diferents municipis.

 

 

Diada Mundial del Parkinson

El dia 2 d'abril començaran les actuacions pel  Dia Mundial del Parkinson. A les 11h, la Casa Regional d'Aragó ballarà balls tradicionals, a les 11.30 h l'Agrupació Cultural Sardanista continuarà amb les sardanes. A les 12.15 h serà el torn de l'Esbart Dansaire Sant Marçal i a les 13 h arribarà el flamenc de la Casa d'Andalusia. . Laia Tardós