Ripollet es prepara per la seva Festa Major

Les entitats han treballat de valent per aconseguir una festa que arribi a molts més punts i espais del poble

Aquest és el cartell de la Festa Major de Ripollet 2017, la guanyadora d'enguany ha estat Andrea Iglesias. | Ripollet.cat

   

Els ripolletencs celebraran la seva Festa Major entre els dies 24 i 28 d'agost. De fet, el programa oficial diu que la festa comença el 25, però dijous 24, el Col·lectiu Popular "L'Aresta" organitzarà una primera tarda-nit d'activitats sota el nom de "Prèvia de la Festa Major". Durant els 5 dies que durarà la celebració, es podran dur a terme activitats de tota mena: musicals, gastronòmiques, culturals, infantils, esportives...

 

 

En contra del que passa a la majoria de Festes Majors, el tret d'inici no serà el pregó, sinó que es produirà abans amb la "Prèvia de la Festa Major" organitzada per L'Aresta. A partir de les 19:00, al Parc del Molí, es durà a terme la lectura d'un manifest i posteriorment hi haurà el "Txupinaso", seguit d'una botifarrada i, per acabar, els concerts.

 

 

Durant la Festa Major hi haurà l'actuació dels Diables de Ripollet, que faran correfocs i la cercavila infernal (Dissabte a les 20:45) juntament amb altres colles convidades. | Via Twitter @DiablesRipollet

 

El divendres 25 a les 19:00 hores, però, sí que tindrà lloc el pregó que, enguany, anirà a càrrec dels periodistes ripolletencs Nicolás Valle i Carme Colomina. No obstant això, una estona abans ja es podrà visitar el Mercat de la Vinya – que estarà disponible durant totes les festes – i es podrà haver fet el tradicional Correbars. Després, a les 22:00 h, arribarà l'hora de la música amb la XXV edició del Ripollet Rock Festival, que comptarà amb la participació de grups de diferents parts del món, o bé amb el concert organitzat per Compromís per Ripollet (COP), on cantarà, entre d'altres, Sara Hebe.

 

 

La popular baixada de Carretons es farà dissabte 26 a les 9:00 del matí i, una hora després, es podrà començar a fer esport amb una de les múltiples activitats esportives que hi ha al programa, el 3x3 de bàsquet. A la tarda, a la plaça del Molí, hi haurà els Castells i una estona més tard els Versots dels Diables de Ripollet i la Cercavila Infernal. D'altra banda, pel Xiringo del Cop (aquest és el nom que rep la part de la Festa Major que organitza Compromís per Ripollet) dissabte és un dels dies més esperats, ja que han aconseguit portar els titellaires de la companyia "Títeres desde abajo", que van ser denunciats i després absolts per un delicte d'incitació al terrorisme, amb la seva funció "La Bruja y Don Cristóbal". Amés, també hi haurà els concerts dels cerdanyolencs Cronopios i de Sons of Aguirre.

 


 

El penúltim dia de Festa Major, diumenge 27, és l'hora dels runners, que podran disputar la trenta-novena edició de la Cursa Popular de la Festa Major, a les 9:00 hores. Tanmateix, al migdia aquests corredors que s'hauran cansat tant a la cursa (i tothom qui vulgui), podran gaudir d'un Vermut Musical i una paella Popular. A la nit, el plat més esperat, el concert del grup valencià Zoo al Festival de Grups Locals.

 

 

Per acabar, cal destacar que l'últim dia de Festa Major, dilluns 28, hi haurà la Ballada de Sardanes i i un Scape Room organitzat pel Casal de joves.