Ripollet reflexionarà sobre les migracions amb xerrades, dansa i un dinar popular

El Col·lectiu Popular l'Aresta organitza un dia ple de xerrades i activitats per debatre sobre el transfons i els efectes de les polítiques migratòries actuals el pròxim diumenge 26 de novembre

 

El Col·lectiu Popular l'Aresta celebrarà a Ripollet una jornada de debat i reflexió sobre els fenòmens migratoris actuals, al voltant de les causes amagades que els originen, les polítiques migratòries que s'apliquen als estats europeus i com els col·lectius migrants s'autoorganitzen per fer-hi front.

 

  

 

 

La jornada, anomenada "Migrant la-ment: Trobada crítica cultural", tindrà lloc el pròxim diumenge 26 de novembre al pati del Centre Cultural de Ripollet (Rambla Sant Jordi, 2), d'onze del matí a sis de la tarda. Les taules rodones i ponències es concentraran al matí, després d'un esmorzar gratuït a base de té i dolços per a tots els assistents, i la tarda es reservarà per a activitats d'un to més cultural.

 

 

A les 11.30 h membres del Centre Delàs d'Estudis per la Pau exposaran la xerrada "De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de pau". En aquesta, els ponents buscaran "traçar un discurs crític i rigorós sobre les causes (comerç d'armes, despesa militar, militarisme, estratègies militars) dels desplaçaments forçats de les refugiades provinents de la regió mediterrània i les nostres responsabilitats des d'una cultura de pau", segons ells mateixos han especificat.

 

  

 

 

Tot seguit, a les 12:30 s'iniciarà la taula rodona "Experiències polítiques i de resistència davant la política migratòria", amb la presència de Tanquem Els CIE, Assemblea2A_BCN, Papeles para tod@s - Papers per a tothom i altres participants a confirmar. Segons informa l'organització, en aquesta taula de debat "es remarcarà el paper actiu de diferents col·lectius que lluiten per a problematitzar, repensar i canviar l'estat actual de la política migratòria, buscant trencar prejudicis i estereotips sobre les persones migrades i abordant diferents temàtiques com el gènere, la violència institucional o el racisme".

  

 

 

Al migdia, la xarxa de suport a persones refugiades de Ripollet i Cerdanyola cuinarà dinar sirià i somalí, amb la col·laboració també de la Plataforma Persones Refugiades Ripollet. Tots els beneficis de la venda d'aquests àpats aniran destinats a aquesta xarxa de suport. La tarda donarà pas a activitats més culturals i d'oci, amb el taller de ball africà i seigne amb el grup ripolletenc Folake Afro i el concert de Cafè d'Alger, una formació de música Amazic Rocksteady Català que clausurarà la jornada.


 

El col·lectiu ripolletenc L'ArestaL'Aresta, entitat organitzadora de la jornada, és un col·lectiu sociocultural sense ànim de lucre nascut aproximadament fa un any "de la necessitat de generar noves formes d'oci alternatives a la oferta actual a Ripollet", segons ells mateixos exposen. En el seu primer any de vida, han organitzat una festa de presentació amb altres col·lectius del teixit associatiu del poble, una revetlla de Sant Joan i una nit de concerts prèvia a la Festa Major de Ripollet.

 

 

A dia d'avui, estan treballant principalment en continuar el cicle de trobades de reflexió que inicien diumenge 26 i en una eventual festa de Cap d'Any que ofereixi una alternativa local als joves.