contingut promocionat
gencat fgc logo

 

 

Ferrocarrils fomenta la intermodalitat amb aparcaments per a bicicletes a les estacions

Els Bicitancats són una aposta de Ferrocarrils per potenciar l’ús de mitjans de transport sostenibles per descarbonitzar la mobilitat en la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèric

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) compta amb deu Bicitancats a diferents estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, en una clara aposta per fomentar la mobilitat sostenible i la descarbonització de la mobilitat, com a pilars bàsics per lluitar contra el canvi climàtic i millorar la qualitat de l’aire a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Amb aquests Bicitancats, Ferrocarrils posa a disposició de la ciutadania 280 places d’aparcaments segurs per a bicicletes a les estacions de Valldoreix, Bellaterra i Can Feu | Gràcia de la línia Barcelona-Vallès i a les de Vilanova del Camí, Martorell Enllaç, Pallejà, Piera, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç | Castellgalí i Sant Vicenç dels Horts a la línia Llobregat-Anoia. Aquests aparcaments se sumen als 157 que FGC ja tenia a les estacions de Sarrià (Biciestació), Sant Boi, Sant Quirze, UAB, Terrassa Nacions Unides i Sabadell Nord. D’aquesta manera, actualment, Ferrocarrils té una oferta global de gairebé 440 aparcaments per a bicicletes amb sistemes de seguretat al costat de les estacions.

Bicitancat a l'estació d'FGC de Bellaterra. FOTO: FGC

Bicitancat a l'estació d'FGC de Bellaterra. FOTO: FGC

Els bicitancats estan operatius les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i disposen d’un sistema de control automatitzat a través de l’app gratuïta PVerde. A més, el sistema és interoperable i obert. El primer any d’alta, el servei és gratuït les primeres 24 hores des del moment de l’estacionament.

FGC ha instal·lat deu Bicitancats en tres estacions de la línia Barcelona-Vallès i en set estacions de la Llobregat-Anoia, que se sumen als de les sis estacions que ja disposaven d’aparcaments segurs per a bicicletes

A la pàgina web de Ferrocarrils fgc.cat i a l’app d’FGC  es poden consultar les places lliures d’aparcament en temps real en els Bicitancats i consultar el grau d’ocupació d’aquestes instal·lacions.

app gratuita PVerde bicitancat FGC

app gratuita PVerde bicitancat FGC

A més dels aparcaments segurs per a bicicletes, FGC compta actualment també amb altres 820 places d’aparcaments per a vehicles de micromobilitat amb diferents tipus de solucions.

Ferrocarrils, que evoluciona d’empresa de serveis ferroviaris a empresa de serveis de mobilitat, potencia amb els Bicitancats la intermodalitat tren-bicicleta com a palanca per impulsar el canvi modal i integrar la micromobilitat amb el transport públic. A més, impulsa la seva estratègia de digitalització incorporant la tecnologia en tots els serveis que ofereix a les persones usuàries.