contingut promocionat
gencat fgc logo sempre endavant

 

 

Nous descomptes als peatges de la C-16

Des del 2 de gener, els usuaris de la C-16 poden gaudir de la gratuïtat a la ronda de Manresa amb el reconeixement de matrícules i sense associar-hi cap mitjà de pagament

El Govern ha aprovat la modificació de la concessió de l’autopista C-16 (Sant Cugat del Vallès – Terrassa - Manresa) per millorar el sistema de descomptes en aquesta via al seu pas pel Bages, amb l’objectiu de promoure’n l’ús i afavorir la mobilitat en aquest corredor. Així, l’acord possibilita que s’incrementin els descomptes actuals a la barrera troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet en hora punta dels dies feiners.

En concret, el Govern ha aprovat:
• Augment fins al 80% del descompte total del preu del peatge base a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet, de dilluns a divendres no festius, en hora punta (de 7:00 a 10:30 h i de 17:00 a 21:00 h), amb pagament dinàmic (Via-T o aplicació Satellise) i per a turismes, furgons i furgonetes.
• Augment fins al 60% del descompte total del preu del peatge base a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet, en els moviments cap a o des del sud, de dilluns a divendres no festius, en hora punta, amb pagament dinàmic (Via-T o aplicació Satellise) i per a turismes, furgons i furgonetes.

Peatge C-16. FOTO: Arxiu

Peatge C-16. FOTO: Arxiu

Amb aquests descomptes, el preu a la barrera troncal de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet (1,80 euros) serà el més baix dels últims 20 anys i, en el cas de la barrera lateral (1,81 euros), dels últims 15. D’altra banda, cal recordar que, des del 2 de gener passat, els usuaris de la C-16 poden gaudir de la gratuïtat a la ronda de Manresa amb el reconeixement de matrícules i sense associar-hi cap mitjà de pagament. Per beneficiar-se’n, cal registrar-se prèviament a https://territori.gencat.cat/registreC16.

En paral·lel, continua vigent el sistema actual de gratuïtat mitjançant el pagament dinàmic (Via-T o l’aplicació gratuïta Satellise).
La gratuïtat s’aplica a tots els recorreguts entre l’enllaç número 41 (Sant Vicenç de Castellet) i el final de l’autopista C-16 a Sant Fruitós de Bages, en tots dos sentits de circulació i als vehicles de la categoria II (turismes, furgons i furgonetes), de dilluns a divendres feiners, les 24 hores.

Més de 7 milions de trànsits anuals aprofiten alguna bonificació a la C-16. Això inclou també el peatge de Rubí, on ara en gaudeixen unes 110.000 persones usuàries cada mes

Aquestes mesures responen, d’una banda, a la voluntat del Govern de promoure l’ús de la C-16 per millorar la mobilitat de la comarca, atendre les peticions del territori de millores en el sistema i també amortir l’impacte en la ciutadania del cost de la mobilitat i els peatges. S’emmarquen en les actuacions que la Generalitat està portant a terme per fomentar l’ús de l’autopista i, d’aquesta manera, optimitzar la infraestructura, descongestionar altres vies com la C-55 i afavorir la seguretat viària.

En total, el Govern assumeix al voltant de 50 milions d’euros anuals en concepte de bonificacions, descomptes i reduccions que s’apliquen als peatges de les autopistes de la Generalitat o mesures d’altres tipus.