Manifestants antifeixistes davant el cordó de seguretat que s'ha situat davant la carpa de S'ha acabat. FOTO: SEPC UAB

Política

L'activitat de S'ha acabat a la UAB, la PAH i el tribut metropolità centren l'Audiència Ciutadana

L'Audiència Ciutadana s'ha celebrat el 21 de desembre abans del Ple Municipal

L'Audiència Ciutadana del mes de desembre a Cerdanyola del Vallès, celebrada el dimarts 21, va estar protagonitzada per les preguntes del veïnat sobre qüestions d'habitatge, sobre el tribut metropolità i en referència a l'activitat de l'associació S'ha acabat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La PAH demana concrecions sobre habitatge

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Cerdanyola i Ripollet va intervenir a l'Audiència Ciutadana davant dels regidors del Ple Municipal. La Plataforma va demanar detalls sobre el protocol que s'aplica a Serveis Socials per atendre persones en situació de vulnerabilitat. També van sol·licitar informació sobre el Parc d'Habitatge públic i les actuacions locals per atendre les persones sense llar que dormen als carrers de la ciutat.

Més info: La PAH exigeix respostes per a una família sense habitatge

En resposta, la regidora de Serveis Socials, Pepi Rivera (PSC), va indicar que respondria per escrit algunes de les preguntes plantejades per la PAH per demanar més informació concreta a Serveis Socials, però va destacar que els protocols s'adapten durant tot l'any a cada cas en funció de la gravetat i dels recursos que es consideren més adequats. A més a més, Rivera va anunciar que la PAH formarà part de la Taula Local d'Habitatge i els va emplaçar a tractar la resta de temes en les reunions de la taula.

S'ha acabat demana el suport del plenari

Durant la sessió del 21 de desembre també va plantejar preguntes Jordi Salvadó, vicepresident de l'associació de joves constitucionalistes S'ha acabat. Salvadó va demanar als regidors i regidores que condemnessin el que va definir com "la vulneració de drets fonamentals que vam patir per culpa de 150 encaputxats reaccionaris i violents d'extrema esquerra independentista". El vicepresident de l'entitat feia referència a la protesta del passat 25 de novembre davant un acte organitzat per S'ha acabat. "En totes les activitats que hem fet a la UAB se'ns ha atacat", va dir.

Més info: Càrregues policials a la UAB contra manifestants que protestaven davant l'acte de 'S'ha acabat!'

Salvadó també va demanar el suport del Ple al rector de la UAB després que apareguessin pintades i insults a la façana de casa seva, que han estat reivindicades pel grup Acció per la Independència. Al Ple Municipal posterior, es va aprovar per unanimitat una moció en suport al rector, i es va rebutjar una altra moció de solidaritat amb S'ha acabat.

En resposta a les paraules del vicepresident de l'entitat, la regidora de Guanyem, Laura Benseny, va acusar de demagògia la seva intervenció i va negar que hi hagués 150 encaputxats a la protesta: "Jo mateixa hi era i no m'encaputxo enlloc". Alhora, Benseny va assenyalar que S'ha acabat té vinculacions amb l'extrema dreta i que als seus actes hi assisteixen representants de la ultradreta i que es fa el gest feixista amb el braç. També posicionant-se en contra de l'activitat de S'ha Acabat, el regidor d'ERC, Albert Turon -qui vestia una samarreta antifeixista-, va assegurar que l'associació no planteja la defensa de la convivència i que busquen conflicte: "no donarem més bola a aquest tipus de discursos".

Mostrant el seu suport explícit a S'ha acabat, el regidor de Ciutadans, Gorka Samaniego, va assenyalar que "molts estudiants es veuen representants pel que diu S'ha acabat perquè senten por d'expressar segon quines idees a la universitat".

Des del govern, el regidor del PSC, David González, va assegurar que condemnen "la violència i tot allò que vagi en contra de la llibertat d'expressió i la pluralitat d'idees". González va puntualitzar que el seu partit està obert a parlar amb qualsevol entitat o grup "sempre que no sigui l'extrema dreta, perquè no es regeix pel compliment dels drets humans marcats per l'ONU".

Tribut Metropolità

El Tribut Metropolità va tornar a aparèixer a l'Audiència Ciutadana. El portaveu de la Plataforma NO Tribut, Ignacio Laguna, va intervenir per expressar el malestar del col·lectiu amb les actuacions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Laguna va denunciar actitud de prepotència de l'AMB davant les reclamacions de les plataformes i del Síndic de Greuges, i es va queixar per l'augment del 3% de l'impost aprovat al Consell de l'AMB per al 2022. "S'hauria d'haver votat en contra de la pujada, no hi ha una postura forta per part de l'Ajuntament", va dir Laguna.

Més info: Les quotes del tribut metropolità pujaran l'any 2022

En resposta, el regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez (PSC), va recordar que tant ell com l'alcalde Carlos Cordón -representants de Cerdanyola a l'AMB-, van votar diferent del seu grup abstenint-se en l'aprovació de l'increment de l'impost. "Ens sembla significativa la posició de l'Ajuntament", va dir Sánchez, afegint que el govern defensa "la congelació fiscal".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris