Baixa l'atur un 2,3 % a Cerdanyola i se situa al voltant de les 2.000 persones

La baixada ha estat generalitzada tant a la comarca del Vallès Occidental com a tota Catalunya

La tendència a la baixa de l'atur seguiex sent la tònica de l'últim any a Cerdanyola. Tot i que el mes de març el municipi va patir un petit repunt, aquest abril ha disminuït un 2,3 %. El que representa 49 persones menys aturades que el mes anterior. Aquesta tendència a la baixa s'observa amb la variació anual. El mes d'abril de l'any passat, hi havia 117 persones més a l'atur que enguany, un 5,3%.

Amb aquesta baixada, Cerdanyola s'apropa a la barrera dels 2.000 aturats. En finalitzar el mes d'abril, eren un total de 2.081 persones sense feina, o el que és el mateix, un 7,6 % de les persones actives a la ciutat estan a l'atur. Aquest percentatge és inferior al del Vallès Occidental, que se situa en un 9,4 %.

L'atur al conjunt de la comarca també ha dismunuït aquest abril un 2,4 %, sent Matadepera (-8,3 %), Santa Perpètua de Mogoda (-6,6 %) i Sant Quirze del Vallès (-5,6 %) els municipis que han reduït més el percentatge de persones aturades. 

 

Roger Torrent remarca el caràcter "històric" de les xifres

En el conjunt del país, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha dit que les xifres rècord d'ocupació a Catalunya, conegudes aquest dilluns, "demostren la robustesa" del mercat laboral. En la roda de premsa de valoració de les dades d'atur, Torrent ha fet èmfasi en què "és el moment que hi ha més gent treballant alhora" al país, amb 3.764.170 d'ocupats -el màxim era al juliol de 2023 amb 3,75 milions-, i ha remarcat el caràcter "històric" d'aquestes xifres. 

 

Els sindicats aplaudeixen les dades però alerten del comportament "estacional"

CCOO i UGT han aplaudit les "bones dades" d'atur a l'abril a Catalunya (-7.359 persones i +33.089 afiliats) però han alertat del seu component "estacional" i de les diferències significatives entre sectors. "La reducció no ha estat homogènia i s'ha concentrat en l'agricultura i la indústria", ha precisat el responsable de Mercat de Treball i Economia de CCOO, Albert Ferrer. "La disminució també ha estat desigual per sexes amb un atur femení que encara representa el 57,4% del total, mentre que un 25% de les persones sense feina estan fora de la cobertura de prestacions", ha continuat Ferrer. Els sindicats reclamen "avançar" ara cap a la plena ocupació de qualitat, en la millora de les condicions laborals i en la protecció de les persones.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.