Les cuidadores del Servei d'Atenció Domiciliària exigeixen avançar en el nou conveni col·lectiu

L'augment salarial és la principal demanda dels sindicats que han convocat la vaga

El 12 % de les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària de Cerdanyola van secundar la vaga convocada per aquest dimarts 27 de febrer pels sindicats CCOO i CGT. Tot i la convocatòria de vaga, des de l'Ajuntament afirmen que "tots els serveis van quedar coberts, atés que la vaga només va afectar a una franja horària".

Així, les ciuidadores han expressat el seu malestar davant la "immobilitat de les patronals" en la negociació del sisè conveni col·lectiu, explica Mª Jesús Sereno, responsable de l’agrupació del SAD de CCOO de Catalunya. Concretament, Sereno ha indicat que la negociació està encallada des de fa més d'un any, en què sindicats i patronals del sector s'han reunit 14 vegades, sense treure'n l'entrellat.

 

Augment salarial

El sindicat demana un augment salarial de les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària, que actualment està reben un salari base mensual de 1.252,39 euros bruts, o el que és el mateix, 10,53 euros bruts per hora.

Més info: Les cuidadores reclamen la municipalització del servei i millores laborals

 

Segons CCOO, "cap de les empreses que gestiona el SAD a Catalunya no ha sofert pèrdues econòmiques que justifiquin no implementar un augment salarial que almenys s'iguali a la pujada de l'IPC". Per això, el sindicat es manté en el seu plantejament inicial de la pujada, que va presentar el 10 de maig de l'any passat, d'un 7,5% al 2023, un 6% al 2024, un 8% al 2025 i una revisió de l'IPC amb un 1,5% d'increment.

"El problema està en què moltes companyes no tindrien un augment salarial fins que no hi hagi una nova adjudicació del Servei d'Atenció Domiciliària en els seus municipis", assegura la responsable de l’agrupació del SAD de CCOO. A Cerdanyola, per exemple, la licitació del servei, que actualment poseeix Accent Social, està en pròrroga fins l'octubre de 2025. 

D'altra banda, els sindicats també demanen una bonificació del 100% del salari en cas de baixa laboral per malaltia comú o accident laboral, i una reducció de la joranada laboral, de 40 a 35 hores setmanals. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.