L'agenda cultura de Cerdanyola desperta a poc a poc

Amb la nova normalitat es comencen a reprendre alguns actes culturals com presentacions de llibres i concerts

Després de tres mesos d'esdeveniments i activitats virtuals, amb l'entrada en la 'fase de represa' l'agenda cultural de Cerdanyola del Vallès desperta a poc a poc. Aquest mes de juliol se celebraran els primers actes culturals a la ciutat després del confinament.

 

Els llibres passen pàgina

El primer acte cultural obert al públic que se celebrarà a Cerdanyola serà la presentació del nou llibre del cerdanyolenc Isidre GrauUn dissabte de primavera. La presentació havia de fer-se al mes de març, però la pandèmia del coronavirus hi va impedir. Ara, gairebé quatre mesos després, l'acte es recuperarà el 4 de juliol a les 12 h al The 1916 Irish Pub. 

L'autor, Isidre Grau, i l'escriptor Joan Todó seran els encarregats de presentar l'acte, que també comptarà amb les lectures d'Helena Edo. "M’agradaria que els lectors hi entressin amb l’esperit lleuger, sense prejudicis, i gaudissin del tempo lent i minuciós del relat, mentre comparteixen les intimitats de cada personatge i es fan còmplices de l’equívoc que hi ha darrere la seva trobada", explica Grau sobre la seva nova novel·la. 

Per una altra banda, està pendent de confirmar-se una nova data per la presentació del llibre Pseudohistòria contra Catalunya, organitzada per La Constància. L'acte es va anunciar pel pròxim 14 de juliol als jardins de Ca n'Ortadò, però els organitzadors han avisat que la presentació s'ha anul·lat i ja busquen una nova data. 

 

Què soni la música

En l'àmbit musical, recentment s'ha anunciat la celebració del Concert al Castell de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV). Els dies 17 i 18 de juliol, el Castell de Sant Marçal acollirà dues sessions d'un nou concert de l'agrupació cerdanyolenca sota el lema 'El concert d'estiu que et mereixes'. Les entrades es posaran a la venda per Internet a partir del 3 de juliol.

L'espectacle, que no podrà comptar amb l'actuació de la Coral per motius de seguretat, inclourà peces que han sonat en els Concerts al Castell més moderns, així com algunes peces que no han sonat mai abans al jardí del Castell de Sant Marçal. També comptarà amb l'actuació de la cantant Carolina Alabau i la presentació de la humorista Elisenda Pineda com a mestra de cerimònies. A més, aquest Concert al Castell serà l'últim de Gerard Pastor com a director de la Banda.

L'excepcionalitat del moment es fa evident en tots els àmbits d'organització del concert. En primer lloc, l'aforament es redueix a un màxim de 400 persones cada nit per tal de garantir la distància de seguretat entre els seients, tot i que serà obligatori portar mascareta. L'espectacle no tindrà mitja part, tindrà una durada més curta i no serviran menjar o begudes. A més, l'organització destaca que les entrades es posaran a la venda el 3 de juliol i només es podran comprar per Internet.

 

Fantosfreak ajornat

L'organització del Festival Internacional de Curmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès, el Fantosfreak, va anunciar recentment que s'ajorna la 21a edició que estava prevista per al mes de juliol.

La previsió és que la 21a edició es pugui celebrar del dilluns 31 d'agost al divendres 4 de setembre. L'ubicació seguirà sent el Parc del Turonet, però des del festival apunten que s'adaptaran les infraestructures per complir amb totes les mesures de seguretat per la Covid-19. 

 

Els museus, primers a reactivar-se

Els museus de Cerdanyola van ser els primers equipaments culturals en reobrir portes durant la desescalada. El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) i el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver han adaptat les visites i exposicions per garantir la seguretat dels visitants. 

El MAC es pot visitar de dimarts a divendres de 17 a 20 h, mentre que el seu jardí està obert de 10 a 13 h també de dimarts a divendres. A més de mantenir les exposicions permanents i algunes temporals, com la mostra de L'home nu, el MAC també s'engresca en formar part de projectes especials com el Recuperart-19. Es tracta d'un "recorregut terapèutic" per als professionals de la sanitat en museus i centres d'art per millorar el seu estat emocional després de la pandèmia de la Covid-19. Un total de 16 museus catalans s'han sumat a la iniciativa, entre els quals hi ha el Museu d'Art de Cerdanyola.

Per una altra banda, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver també té obertes les seves portes per visitar les exposicions permanents, les temporals i el jaciment iber amb horari de dimecres a divendres de 10 a 14 h. Les visites es fan en grups reduïts amb concertació prèvia i mesures d'autoprotecció. Durant aquest mes de juny, Ca n'Oliver ha format part de les Jornades Europees d'Arqueologia, que se celebren a 18 països diferents. El museu cerdanyolenc va participar amb l'activitat Un catàleg de l'Antiguitat: la ceràmica ibèrica. És una proposta preparada pel CRAC i Ca n'Oliver i es correspon a l'habitual activitat que es fa cada tercer diumenge de mes, darrerament en format online.

 

La cultura a casa

Entitats culturals i altres equipaments de la ciutat segueixen mantenen la seva activitat virtual. Mentrestant, els socis i sòcies de les entitats segueixen en contacte de forma telemàtica i altres decideixen emportar-se la cultura a casa. Una forma de fer-ho és a través de la Biblioteca Central, que des de l'inici del mes de juny permet retirar llibres i altres materials.

La Biblioteca obre de dilluns a dijous, de 15 a 19.30 h i els divendres de 9.30 a 14 h. El servei de préstec cal fer-lo demanant cita prèvia i complint amb les mesures de seguretat quan es vagi a recollir el material. Per a qualsevol dubte sobre els serveis de la Biblioteca, els interessats poden trucar al 935 807 602.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.