La Casa de Andalucía presenta la XXXVII Noche del Cante Jondo

Luis Perdiguero, Raul Montesinos i Rocio Luna són alguns dels artistes que trepitjaran el Teatre Ateneu el pròxim 11 de maig

La Casa de Andalucía de Cerdanyola ha presentat la 37a edició del Festival Flamenc del Roser de Maig, que inclou la Noche del Cante Jondo. El festival tindrà lloc el dissabte 11 de maig a les 20.30 h al Teatre Ateneu.

 

Festival consolidat

Durant la presentació del festival, el president de la Casa de Andalucía, Antonio González, ha destacat la consolidació de l’esdeveniment dins el circuit de festivals flamencs a nivell estatal: “Cerdanyola és un referent en el món de la música flamenca a Catalunya". 

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha volgut afegir que "el fet d'arribar a la 37a edició és una mostra més de que és un festival de referència". El batlle ha animat a la gent a comprar les entrades, que estan a 15 euros, i a participar de "la cultura andalusa, que també és part de la cultura de Catalunya i de Cerdanyola". 

Tot i que aquest any els organitzadors esperen comptar amb els diners de la Feria de Abril per poder finançar part del festival, Antonio González, ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament en aquest aspecte: "sense ells seria impossible dur a terme tot això", ha explicat. En canvi, "la subvenció de la Junta de Andalucía cada cop és més minsa", ha sentenciat.

 

Els artistes

L’edició d’enguany de la Noche del Cante Jondo comptarà amb una sèrie d'artistes de renom que faran vibrar el Teatre Ateneu. Rocio Luna serà un dels reclams del cartell. L'artista cordabesa va ser la guanyadora del premi Lámpara Minera, del Festival del Cante de las Minas, un dels més importants de l'Estat. Completen el cartell, Raul Montesinos, qui torna a Cerdanyola amb el seu ampli registre musical, i el cantaor gintano d'arrels gaditanes, Luis Perdiguero.

A la guitarra, Rafael Montilla, fill d'El Chaparro, demostrarà perquè gaudeix d'una existosa carrera de més de vint anys, que l'ha portat a actur a les ciutats més importants del món. L'acompanyarà Antonio Carrión, un dels artistes més sol·licitats de les primeres figures del cante jondo i que va guanyar un Grammy Latino al Millor àlbum flamenc.

Al ball, la directora de l'escola de flamenc de la Casa de Andalucía de Cerdanyola, María Dávila, serà l'encarregada d'obrir el festival. 

 

Possible col·laboració amb el Blues

Durant l'acte de presentació, el president de la Casa de Andalucía va obrir la possibilitat d'una futura col·laboració amb el Festival Internacional de Blues, tot i que va indicar que "cal veure si és viable a nivell de pressupost". 

El regidor de Cultura, David González, també va veure amb bons ulls la proposta i va afirma que "des de l'Ajuntament estaríem encantats de poder-ho dur a terme". De fet, no seria la primera vegada que un artista flamenc actua al Festival de Blues: Miguel Poveda ja ho va fer el 1994.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.