Cerdanyola acull la Nit dels Museus per visitar exposicions a les fosques

Aquest dissabte 14 de maig el Museu d'Art de Cerdanyola obre fins a mitjanit i el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver ofereix una visita guiada

Cerdanyola del Vallès se suma a celebrar la Nit dels Museus aquest dissabte 14 de maig, una jornada nocturna en què es podran visitar fins a mitjanit i de forma gratuïta les exposicions d'alguns museus locals. A més, el mateix dissabte s'inicia una setmana dedicada a aquests equipaments per commemorar el Dia Internacional dels Museus, amb activitats i portes obertes que s'allargaran fins al 22 de maig. 

Més info: Activitats i portes obertes per commemorar el Dia Internacional dels Museus

Exposicions a les fosques

En concret, és el Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) que participa en la jornada nocturna i romandrà obert fins a les 24 h. Les portes obertes permeten visitar la col·lecció permanent: el jardí de vidre de les Dames de Cerdanyola, l'obra d’Ismael Smith i el classicisme noucentista de Josep de Togores, entre d’altres. També permet accés a l’exposició temporal “Presents per a una col·lecció de futur” i a la mostra “Fons Ocult: Lola Anglada”. A més, a les 22 h el MAC ofereix a la seva sala d'actes la 9a Mostra de CurtmetratgesLa vida és curta.  

Pel que fa al Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver, s'estrena en la setmana dels museus amb una visita guiada a l'exposició temporal Què mengem, avui?, el mateix dissabte 14 de maig a les 18 h. L'activitat consisteix a acostar el públic a l’alimentació des d’un punt de vista històric, antropològic i social. 

Una setmana d'activitats als museus

Les activitats, tallers i portes obertes continuaran als museus de Cerdanyola fins al diumenge 22 de maig. El MAC ofereix accés gratuït la setmana sencera, a més de sumar-se a la Nit dels Museus i organitzar tres activitats més: una visita guiada sobre l'Art Déco el 15 de maig a les 12 h, una conferència sobre el Noucentisme el 19 de maig a les 19 h i a la mateixa hora però divendres 20 de maig, la inauguració de l’exposició temporal Espai B5-125.

D'altra banda, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver ofereix activitats els dies 14, 15 i 18 de maig. Aquests dies, l'entrada a l'equipament i a les seves exposicions serà lliure, i a part, s'organitzen quatre activitats més. L'exposició sobre alimentació inicia les activitats el 14 de maig a les 18 h. Amb l'activitat del 15 de maig a les 11.30 h es podrà saber com eren els banquets en el segle XIX, i el mateix dia fins a les 14 h es poden visitar els temples de la Vall de les Feixes. El 18 de maig a les 18 h es podrà descobrir a fons l'emblema de Ca n'Oliver, el seu poblat iber-laietà

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.