Cerdanyola recupera la cavalcada dels Reis d'Orient adaptada a la Covid-19

La cavalcada del 5 de gener es retransmetrà en directe a YouTube i Facebook a partir de les 19.30 h

Dos anys després, aquest dimecres 5 de gener Cerdanyola del Vallès torna a rebre els Reis d’Orient amb la tradicional cavalcada. Enguany, s’ha modificat el recorregut i no es llençaran caramels com a mesures de prevenció davant la Covid-19 i l’actual onada de contagis. A més, la cavalcada es podrà seguir en directe als perfils de YouTube i Facebook de l'Ajuntament. 

Més info: Les afectacions al trànsit per la cavalcada de Reis

Final al Turonet

Com a novetat, la cavalcada acabarà al parc del Turonet, on l’alcalde els lliurarà la clau de la ciutat als Reis d'Orient perquè accedir a totes les cases a deixar els regals. A l’inici de la Cavalcada, al carrer dels Artesans, els representants del Consell d’Infants i Adolescents rebran a Ses Majestats i els hi faran entrega de la sal i el pa.

La Cavalcada començarà a les 18.30 h desfilant pel carrer de Sant Ramon, girarà pel carrer d’Anselm Clavé per baixar pel carrer de la Mare de Déu del Pilar fins a la plaça de Sant Ramon a on agafarà el carrer de Sant Casimir, el carrer de Francolí, el carrer de Sant Antoni, el carrer de Felicià Xarau fins al passeig de Cordelles a on es dirigirà cap a l’Ajuntament, baixarà pel carrer del Foment, l’av. de Catalunya i l’av. de la Primavera fins arribar al parc del Turonet.

 

Música i comparses

Durant tota la cavalcada, els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar portaran posada la mascareta i estaran acompanyats de les comparses de les entitats i escoles (AFA Carles Buïgas, Aspadi, Cerdanyola Comerç i Serveis, alumnat de batxillerat escènic de l’Institut Banús, Esplai el Roser, Escola de Dansa de l’Ateneu, Batúcamela i Fundació Catalònia), que enguany segueixen totes una mateixa temàtica.

També hi participaran una trentena d’artistes, entre ells la Fada Alba, qui portarà la màgia de la llum de Nadal a Cerdanyola, i el constructor Buïgas, qui conduirà l’acte de la Cavalcada. També apareixeran personatges com els Aiguadolça, el Clapason, l’Oriol Xumetaire, els Comerciants Recicladors, els Bussejasomnis, la Ninfa de la Rosas, entre d’altres, per amenitzar la cavalcada que per motius de seguretat i per evitar aglomeracions es farà sense el tradicional llançament de caramels.

Mesures de seguretat

L'Ajuntament ha adaptat la cavalcada d'enguany a les mesures de prevenció per la Covid-19. Els tres Reis d'Orient faran ús de la mascareta, i es demana que tothom qui s'apropi a la desfilada també la porti, complint amb la normativa actual. El consistori recomana que els infants d’entre 3 i 5 anys també facin ús de la mascareta per assistir a la Cavalcada. "Només se la podran treure els membres de la comitiva que toquin algun instrument de vent i de forma puntual aquelles persones que facin un esforç físic intents sempre i quan no tinguin cap persona a menys d’1,5 metres", indica el consistori. A més a més, enguany no es farà el llançament de caramels des del es carrosses per evitar les aglomeracions que es creen per recollir-los.

D’altra banda, l'Ajuntament assenyala que les persones integrants de les comitives procuraran mantenir tant com sigui possible la distància mínima de seguretat amb les persones que acudeixin a veure la cavalcada. També els patges hauran de mantenir la distància amb els infants i famílies i només l’Oriol Xumetaire i els seus ajudants s’aproparan per recollir els xumets dels més menuts que ja es van fent grans i el Vaixell Riu Sec i els Aiguadolça que s’encarregaran de recollir les cartes d’última hora.

"Durant la cavalcada, les persones que la segueixin hauran de procurar mantenir la màxima distància possible respecte la resta de gent. També es recomana el rentat de mans freqüent i intentar esperar a Ses Majestats sense aixecar el to de veu", diu l'Ajuntament.

Des del Departament de Salut es recorda que les persones que presentin símptomes compatibles amb la COVID-19, tinguin un resultat positiu, estiguin pendent del resultat d’una PCR o tingui indicació de quarantena per ser contacte estret no poden assistir a veure la cavalcada.

 

La Cavalcada des de casa

Per a les persones confinades i també per a les que vulguin seguir la cavalcada des de casa, l’Ajuntament emetrà un programa en directe a les seves xarxes socials de Facebook i Youtube a partir de les 19.30 h. Aquest programa oferirà connexions en directe amb la cavalcada, vídeos de com s’ha viscut Nadal a Cerdanyola, l’acte final del lliurament de la clau de la ciutat i alguna que altra sorpresa. El  programa quedarà enregistrat o es podrà tornar a veure al Facebook i Youtube de l’Ajuntament.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.