Comencen les activitats del "Més que lletres" amb un homenatge a Joan Margarit

Els bancs del carrer de Sant Martí es vesteixen amb els versos del poeta i arquitecte de Sanaüja

El carrer de Sant Martí de Cerdanyola s'ha omplert de passejants durant el matí de diumenge 21 de març, Dia Mundial de la Poesia. Molts d'ells es returaven per mirar encuriosits els cartells amb els versos de Joan Margarit enganxats als bancs de granit. 

Es tracta de "Asseu-te amb la poesia", una iniciativa de l'Ajuntament de Cerdanyola per homenatjar al poeta i arquitecte català i celebrar el dia internacional. Així, unint l'arquitectura i la poesia, les dues grans branques de la vida de Joan Margarit, els bancs de Sant Martí estaran folrats dels seus versos fins al 26 d'abril. 

Més info: FOTOS: Els bancs de Sant Martí es vesteixen dels versos de Margarit pel Dia Mundial de la Poesia

Aquesta activitat s'inclou dins del programa "Més Que lletres", que compta una vintena d’activitats al voltant de la literatura i adreçades a tots els públics amb l'objectiu de promoure la lectura a la ciutat. El programa s’adaptarà a la realitat de la pandèmia, amb alguns actes presencials i d'altres telemàtics i s'allargarà fins al 23 d’abril, dia de Sant Jordi. 

2a trobada de Tales Trucks

Les caravanes dels contes arribaran a Cerdanyola el 17 d’abril, d’11 a 20 h, a la pista d’Hoquei de la Biblioteca Central. Es tracta d'una activitat presencial i familiar que permetrà que caravanes i altres artefactes amb rodes visitin els carrers de la ciutat per oferir la narració de contes, màgia, circ, música i cançons.

Per assistir-hi caldrà reservar les entrades al web de l’Ajuntament. Aquesta activitat, com totes les presencials, es faran complint les mesures COVID19.

La 20a Marató de Lectura

El 23 d’abril, dia de Sant Jordi, de 8 a 20 h es proposa a la ciutadania que participi en la XX Marató de Lectura que comptarà amb activitats virtuals, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, i d'altres que es faran de forma presencial, per part d'escoles, entitas i altres col·lectius de la ciutat.

L’edició d’enguany, a banda de la dualitat de la presencialitat i vitualitat de les persones participants, farà un homenatge a moltes de les autores i els autors que han protagonitzat edicions anteriors de l’esdeveniment.

Altres activitats

Aquest any es posa en marxa el primer concurs fotogràfic Instagram Sant Jordi 2021 "Llibres, lectura, ... vida". L’organització, a càrrec de l’AFOCER i l’Ajuntament, vol destacar fotografies de moments i situacions de lectura al municipi. Les bases es podran consultar a www.cerdanyola.cat. El termini de presentacions de les obres és del 19 de març al 26 d’abril.

Els comerços de la ciutat presentaran els seus "Aparadors literaris", del 10 d’abril al 10 de maig. L’objectiu és que les lletres decorin els seus aparadors. L’activitat l’organitza el Servei Local de Català i l’Ajuntament.

En funció de l’evolució de la normativa sanitària es decidirà si, finalment, el dia de Sant Jordi es fan les tradicionals paradetes de roses i llibres. A més, diverses floristeries i llibreries proposaran a la ciutadania fer arribar la rosa i el llibre allà on pertoqui.

 

Programa d'activitats

 

17 d’abril, d’11 a 20 h

Tales Trucks.

On: pista d’hoquei de la Biblioteca Central.

Cal fer inscripció prèvia.

 

23 d’abril, de 8 a 20 h

2a Marató de Lectura.

On: Canal de Youtube de l’Ajuntament.

 

Del 19 de març al 26 d’abril

Asseu-te amb la poesia.

Homenatge a Joan Margarit

als bancs públics de la ciutat.

 

Concurs fotogràfic de Sant Jordi

On: Instagram.

Organitzen Afocer i l’Ajuntament.

 

Del 10 d’abril al 10 de maig

Concurs Aparadors literaris.

Organitzen el Servei Local de Català i l’Ajuntament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.