Els bolets són protagonistes en la 14a edició de les Jornades Gastronòmiques del Bolet

Les Jornades se celebraran de l’1 a l’11 de novembre a 13 restaurants de Cerdanyola

Tornen un any més les Jornades Gastronòmiques del Bolet, una cita imprescindible pels restauradors i clients amants d’un producte “de temporada, molt concret, d'unes poques setmanes”, tal com afirma el President del Gremi d’Hostaleria del Barcelonès i del Vallès Occidental, Antonio Castro.

Castro explica que es van haver d’endarrerir les Jornades una setmana, “ja que el temps no acompanyava gaire”. El President del Gremi assegura que després de les pluges que han afectat Catalunya els últims dies “d’aquí a dues o tres setmanes tindrem producte de molta proximitat”.

Avui en dia el que volem és que el bolet sigui el protagonista del plat

La varietat del producte, indispensable a les Jornades

A les Jornades hi participen 13 restaurants de Cerdanyola i tots ells oferiran, com a mínim, un plat que contingui bolets i -a la carta de cap de setmana- un mínim de 5 varietats de bolets en 5 plats diferents. Castro afirma que d’aquesta manera “ens assegurem que les persones que visitin els nostres locals podran disfrutar i gaudir d'una varietat de bolets important. Parlem de bolets de temporada, no els tradicionals que tenim la resta de l’any”.

 

L’organització està formada per l’Ajuntament de Cerdanyola i Comerç Cerdanyola amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria del Barcelonès i del Vallès Occidental. La Regidora delegada de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Ocupació, Carme Arché, afirma que “és un plaer poder encapçalar una jornada com aquesta. Gràcies a tots els participants per tota la feina que hi ha darrere les Jornades”.

Les Jornades Gastronòmiques del Bolet ofereixen als clients una gran varietat de bolets

Hi participen 13 restaurants de Cerdanyola

La roda de premsa de la presentació de les Jornades -que ha tingut lloc al Papitu Restaurant- ha acabat amb declaracions de Castro on ha destacat la qualitat del producte a les Jornades: “Abans era l'acompanyant de qualsevol altre producte. Avui en dia el que volem és que el bolet sigui el protagonista del plat”. També ha reiterat la importància de la varietat de bolets: “Hi ha varietats que tenim tot l’any. Des d'ara fins a la tercera setmana de novembre tenim molt producte fresc i de proximitat. És una manera d'arribar al súmmum de la qualitat del producte”.

Els 13 restaurants que participaran de les Jornades són: El racó de la plaça, Bar Alaska, Ca l’Enric, Papitu Restaurant, Restaurante los Abetos, Ca la Mari, Tocat de l’olla, Cinnamon, Restaurant Capicua, Casa Andreu, Oddvar, Autèntic Cerdanyola i Xerolivé.