La Floristeria Casamitjana celebra 50 anys amb música i poemes

El 16 de setembre, la floristeria celebra un acte d'aniversari obert a la ciutadania

La Floristeria Casamitjana ha arribat, aquest 2022, als 50 anys de vida a Cerdanyola del Vallès. Per celebrar el mig segle, la botiga ha organitzat una jornada de música i poesia amb artistes locals. Les actuacions tindran lloc el divendres 16 de setembre davant la floristeria a partir de les 19 h.

La poetessa cerdanyolenca Esperança Castell oferirà un recital del seu recull de poemes 'Mig pa i una flor...'.  Castell estarà acompanyada pels músics locals Ramon Sauló (19 h) i Mario Idáñez (20.30 h).

50 anys d'història

La Maria Casamitjana porta actualment el negoci que van començar els seus pares a la seva casa familiar de Cerdanyola del Vallès. Ella ha dedicat tota la seva vida a l'art floral i, d'ençà que era ben petita, ja tenia un talent innat amb les flors. Fa aproximadament 50 anys que la Floristeria Casamitjana es va inaugurar a la ciutat.

Aquest comerç va nèixer de les excedències de l'hort de la casa de la família Casamitjana. "A Cerdanyola i, sobretot, a les cases del carrer de Sant Ramon, això passava molt; cultivàvem les verdures per a nosaltres, però teníem un excedent", explica la Maria. Quan passava això, les cases obrien les seves portes i treien la verdura al carrer, la pesaven i la venien als passejants. "Faves, coliflors, mongetes, patates... Hi havia de tot! Així que la meva mare va començar a decorar l'entrada de la casa amb algunes plantes perquè es veiés bonic a l'hora de vendre".

Els clients, que admiraven aquelles plantes, van començar a preguntar cada vegada amb més freqüència si estaven a la venda. El pare de la família, que era jardiner, va veure aquesta situació com una oportunitat per fer més negoci i va començar a plantar també algunes plantes a la casa.

Més tard, fruit de la casualitat, el pare de la Maria, que treballava al Jardí Botànic de Barcelona, va veure que era costum que la gent comprés flors al mercat de Montjuïc i va pensar que als cerdanyolencs també els podria agradar comprar-ne conjuntament amb les plantes i les verdures. L'hort de la família es va convertir, així, en un viver i tot va començar a funcionar.

"De sobte, veiem que el negoci funciona entre la població: la gent compra flors, comencen les diades i cultivem més flors" fins que arriba l'hora de penjar el cartell de la botiga.

Més info: La Floristeria Casamitjana, 50 anys d’història i comerç local

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.