Les Jornades Gastronòmiques del Bolet tornen a 20 restaurants de la ciutat

20 restaurants oferiran plats amb els bolets com a protagonistes del 29 d'octubre fins al 7 de novembre

Els bolets tornaran a ser protagonistes de la gastronomia cerdanyolenca amb el retorn de les Jornades Gastronòmiques del Bolet a Cerdanyola del Vallès en la seva 15a edició. Entre el 29 d'octubre i el 7 de novembre, una vintena d'establiments oferiran plats amb les diferents classes de bolets com a part central de la recepta.

Qualitat autòctona

El dijous 21 d'octubre s'ha fet la roda de premsa de presentació de les jornades al restaurant Tocat de l'olla, on s'hi han exposat diferents tipus de bolets que es poden tastar aquesta temporada. Tot i això, el president del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i Barcelonès i gerent de Los Abetos, Antonio Castro, ha destacat que enguany es podran menjar "bolets de gran qualitat" però menys varietat perquè no han sorgit. De totes maneres, Castro ha anunciat que aquesta setmana ja s'han trobat rovellons a Collserola, ben a prop de Cerdanyola: "El rovelló de Collserola és un dels millors que hi ha".

A partir d'aquests bolets, els 20 bars i restaurants participants hauran de preparar un plat del menú diari i quatre plats de la carta. Des del Gremi d'Hostaleria han demanat als restauradors que aprofitin les possibilitats que ofereix el producte i presentin plats amb el bolet com a protagonista: "És un producte molt agraït i s'ha aconseguit que el bolet sigui protagonista dels plats i no només un acompanyament com passava abans", ha dit Antonio Castro.

 

Autoritats locals i representants de l'hostaleria cerdanyolenca a la presentació de les Jornades Gastronòmiques del Bolet. FOTO: Mónica GM

Autoritats locals i representants de l'hostaleria cerdanyolenca a la presentació de les Jornades Gastronòmiques del Bolet. FOTO: Mónica GM

Oportunitat de remuntar en temps complicats

La 15a edició de les Jornades Gastronòmiques del Bolet arriben en un moment de recuperació del sector de l'hostaleria a Cerdanyola i arreu. A la ciutat, encara són molts els restaurants que no han obert el 100% del seu aforament per prudència davant la pandèmia i les restriccions patides des del març de 2020. El Gremi d'Hostaleria destaca l'augment de la demanada de reserves i l'increment de clients als establiments, especialment amb "celebracions que havien quedat ajornades", i es mostren prudents davant el moment actual i l'evolució de la pandèmia.

La regidora de Promoció Econòmica, Carme Arché, també ha destacat el moment complicat que viuen els restauradors i, després d'agrair l'esforç del sector, ha assegurat que l'Ajuntament ha fet tot el que hi havia a les seves mans per ajudar l'hostaleria local. Arché també ha anunciat que el consistori treballa en l'impuls de la restauració de fora del centre de la ciutat com l'àrea del Parc Tecnològic o la UAB. En aquest sentit, destaca la participació, per primera vegada, d'un restaurant de Bellaterra, l'Umami.

Mapa dels restaurants participants a les Jornades Gastronòmiques del Bolet d'aquest 2021.

Mapa dels restaurants participants a les Jornades Gastronòmiques del Bolet d'aquest 2021.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.