Literatura i gastronomia s'uneixen als Premis Literaris 2023

Cal Pintxo va acollir aquesta setmana la presentació dels llibres guanyadors dels Premis Literaris de 2023

L’espectacle ‘Poesia Visual Culinària’ de David Ymbernon va ser el colofò a la tarda de la presentació de les obres guanyadores dels Premis Literaris 2023, que organitzen cada any l’Ajuntament de Cerdanyola i la UAB. En aquesta ocasió Cal Pintxo va acollir l'acte en què la literatura, l'art i la gastronomia es van fusionar per a repartir els diferents premis.

L’acte va ser conduit per l'Isaac Gómez, cuiner del restaurant Cap i Cua de Cerdanyola i va comptar amb la presència de la vicerectora d’Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB, Rosa María Sebastián, qui va posar en valor els Premis Literaris com una "activitat cultural que permet a la universitat acostar-se a la societat"; i de l’alcalde Carlos Cordón, que va destacar que l’Ajuntament vol seguir treballant amb la UAB en “projectes com aquests". 

David Ymbernon realitzant el seu espectacle 'Poesia Visual Culinària'. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

David Ymbernon realitzant el seu espectacle 'Poesia Visual Culinària'. FOTO: Ajuntament de Cerdanyola

 

Els tres premis de la tarda

El XXVIII Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, va ser per Alexandre Planas i el seu poemari Projeccions. En un al·legat a la poesia, Planas creu aquesta és “una eina contra la destrucció, una medicina per sanar-nos com societat, de manera que la poesia, la creació artística, salva vides”.

La guanyadora del XIV Premi de Narrativa Breu per a Joves Caterina Albert, Mireia Mejías va agrair a la seva família haver-li transmès l’amor per la cultura i va reivindicar l’ús de les xarxes socials com vies de descobriment d'aquesta. Mejías, que va guanyar amb l'obra Apatia, també va mostrar-se contraria al "prejudici sobre la suposada falta d’interès de la gent jove per cultura”.

Eduard Roure, guanyador del XXIX Premi de Novel·la Valldaura - Memorial Pere Calders, va comentar que la seva obra El metall i els turons, “presenta una sèrie de personatges arquetípics per articular el vell conte de l’eterna lluita entre la integritat urbana i els abusos de poder, més necessari que mai en els actuals temps de barbàrie”.

Aquests llibres estaran a la venda a la Llibreria Èfora i el termini de presentació per a les persones que vulguin presentar les seves obres als Premis Literaris 2024 serà del 15 de desembre de 2023 al 9 de febrer de 2024. Les bases es poden consultar al web https://premis-literaris.uab.cat/.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.