Lorca protagonitza el festival de dansa de la Casa de Andalucía

El Teatre Ateneu acull l'espectacle 'A ti Federico'

"Que no hay en la vida nada como la pena de ser ciego en Granada" deia Federico García Lorca sobre la ciutat andalusa on va nèixer. Per commemorar el Dia d'Andalusia, l'escola de flamenc Casa de Andalucía de Cerdanyola del Vallès recordarà la figura del poeta andalús en l'espectacle que oferiran aquest 29 de febrer al Teatre Ateneu.

Aquest 2020 es compliran 84 anys de l’afusellament del poeta i dramaturg Federico García Lorca, i la Casa de Andalucía recordarà el poeta amb l’espectacle ‘A ti Federico’. L’Escola de Ball de l’entitat ha dissenyat un espectacle que es podrà veure aquest dissabte 29 de febrer en dues sessions: a les 17.30 h i a les 20 h. L'espectacle tornarà al Teatre Ateneu el 18 d’abril. 

L’espectacle pretén atrapar al públic que no s’identifica amb el flamenc més pur. Sota el títol de ‘A ti Federico’, l’Escola de Ball de la Casa de Andalucía recorrerà la poesia i vida de l’autor granadí. La directora de l’Escola de Ball, María Dávila, explica que l’espectacle comptarà amb Isabel Iniesta com a narradora i començarà a Fuente Vaqueros, lloc de naixement de Lorca, passarà pels seus viatges a Cuba, Nova York i acabarà amb la part més fosca de la Guerra Civil i el seu afusellament. “És una forma diferent de conèixer l’autor”, assegura Dávila.

 

Ballarins de la Casa de Andalucía en una actuació anterior. FOTO: Cedida

Ballarins de la Casa de Andalucía en una actuació anterior. FOTO: Cedida

El Dia d'Andalusia

La Casa de Andalucía local, una de les més reconegudes a Catalunya, ha celebrat diferents actes i activitats per commemorar la festa regional d'Andalusia. El 23 de febrer es van hissar les banderes d'Andalusia i de Catalunya per a la bona convivència del conjunt del país. "Durant tot el mes de febrer celebrem els actes d'Andalusia, però aquest és el dia més important per a nosaltres", ha afirmat Miguel Ramos, president de l'entitat.  

En una entrevista al TOT, el president de la Casa de Andalucía va explicar perquè considera que l'entitat ha guanyat tanta força al llarg dels anys: "Nosaltres fem moltes activitats i en el tema del flamenc som la primera entitat reconeguda per la constància i el treball en Catalunya. En la fira d'Abril, per exemple, estem molt reconeguts per la bona gent que treballa en la paradeta. La caseta la portem nosaltres, gent d'aquí, no som professionals i això és molt complicat. No existeix una entitat en tota Catalunya en la qual arrepleguis a 80 persones treballant en un dia com el de la fira. Per això estem reconeguts com una de les millors". 

Per finalitzar la celebració del Dia d'Andalusia, el diumenge 1 de març es realitzarà una jornada de convivència al Parc els Bellots Terrassa. Segons Miguel Ramos: "es tracta d'un dia de germanor i de festa per recordar els temps que hem viscut a Andalusia i no oblidar-mos de la cultura de la nostra terra". A les 9 h es farà una sortida conjunta en autocar en direcció Terrassa. La jornada inclourà esmorzar, dinar, pa i vi amb un preu de 10 euros per socis i de 20 euros per a no socis. Les places són limitades i les inscripcions estaran obertes del 20 fins al 28 de febrer. Es poden fer a la Secretaria de l'entitat. 

L'últim acte de commemoració es farà el diumenge 8 de març amb una 'Matinal Flamenca' pel Dia de la Dona. Començarà a les 12.30 h a l'Ateneu i es comptarà amb Laura Marchal, al cante, i Jose G. Calderon al toque.