El MAC acull una conferència i presentació de llibre sobre el fibrociment

L'autor especialista en fibrocement, Jacques Roulland, presenta 'Fibrociment(S). 120 anys d'Història d'una indústria' el dijous 14 d'octubre al MAC

Jacques Roulland, especialista en fibrociment, presentarà el seu llibre Fibrociment(S). 120 anys d'Història d'una indústria al Museu d'Art de Cerdanyola el diijous 14 d'octubre a les 19 h. La conferència comptarà amb la intervenció del Dr. Josep Tarrés, pneumòleg especialista en patologia per l’amiant, que oferirà el contrapunt socio-mèdic d’aquesta indústria.

Cartell de la conferencia i presentació del fibrociment. FOTO: Ajuntament de Cerdeanyola

Cartell de la conferencia i presentació del fibrociment. FOTO: Ajuntament de Cerdeanyola

El llibre de Roulland és un exhaustiu estudi sobre el producte que va moure la principal indústria a Cerdanyola durant gran part del segle XX. De fet, el capítol dedicat a les aplicacions artístiques i decoratives de la Uralita va comptar amb la col·laboració activa de l’historiador Orlando Barrial, figura imprescindible del patrimoni cerdanyolenc.

Aquest acte s’emmarca en les Jornades Europees de Patrimoni, i pretén posar l’accent sobre la perspectiva tècnica del fibrociment. També es presentaran unes miniatures originals dels principals productes de la Uralita, cedides al MAC per José Carlos Cortés, extreballador de la fàbrica. Aquestes maquetes, que segurament eren un mostrari per les fires, permeten també parlar del disseny i la tècnica que amaguen.

Més info: Patrimoni cerdanyolenc: Els museus locals celebren les Jornades Europees del Patrimoni

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.