El Museu d'Art de Cerdanyola acull el 12è Cicle de Música de Cambra

Sergi Estella, Angel Petisme, Eva Fernández Trio i Magalí Sare & Manel Fortià seran els intèrprets dels concerts

El Museu d'Art de Cerdanyola acollirà el 12è Cicle de Música de Cambra dedicat a les cantautores i als cantautors. Sergi Estella, Angel Petisme, Eva Fernández Trio i Magalí Sare & Manel Fortià seran els intèrprets d'uns concerts que es celebraran els diumenges 19 i 26 de febrer a les 12 h i 12.30 h respectivament, i el 5 i 12 de març a les 12 h.

L'Ajuntament de Cerdanyola, a través del Servei de Cultura, proposa un any més un cicle de concerts de petit format, de cambra, i obert a tota mena d'estils musicals. Les quatre propostes artístiques d'enguany maridaran amb les obres d'art que acull el Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès.

El rubinenc Sergi Estella obrirà el cicle el 19 de febrer a les 12 h i al Museu d'Art. Ha actuat a Cerdanyola, en el marc del Festival de Blues. Estella és un one man band (home orquestra) que toca la bateria amb els peus mentre rasca instruments fets per ell mateix, com ara una escombra elèctrica o una guitarra que raja vi. La seva música beu d'estils com el blues i el folk, riffs estripats i ritmes pantanosos interpretats amb instruments casolans, aconseguint un llenguatge autèntic i únic. Un gran directe que sorprendrà sent explosiu i únic, i amb unes lletres que no deixaran a ningú indiferent.

El segon concert l'oferirà Angel Petisme el 26 de febrer a les 12.30 h. El poeta i trobador aragonès torna a Cerdanyola l'any en què celebra el 25è aniversari de l'edició del seu aplaudit llibre-disc Cierzo, que va regalar l'afecte i la trobada amb el públic i on recuperava la seva memòria i arrels. Angel Petisme, guitarra acústica i veu, actuarà acompanyat per Maribel Vistel, piano, teclats i veus; i Julio Calvo, guitarra elèctrica, ukelele i cors.

El tercer concert, el 5 de març i a les 12 h, serà el d'Eva Fernández Trio, saxofonista, cantant i compositora que per l'ocasió s'uneix al guitarrista mallorquí Josep Munar, amb qui també ha produït el que serà el seu proper disc, i amb el baterista David Xirgu per oferir un concert íntim però juganer de les seves darreres composicions. En aquestes cançons es pot veure que el jazz, el bolero i la cançó d'autor són molt influents en l'imaginari sonor de l'artista.

La bellaterrenca Magalí Sare junt amb Manel Fortià tancaran el cicle el 12 de març a partir de les 12 h. Veu i contrabaix s'uneixen i interactuen dalt de l'escenari creant una sonoritat crua i despullada que juntament amb altres elements com el 'cajón' o percussions menors creen una atmosfera càlida per a cada cançó. L'espectacle esdevé un joc constant: l'experimentació i la improvisació lliure sempre hi són presents, cosa que capgira els ritmes i les melodies de les músiques folklòriques catalanes, de la península Ibèrica i de l'Amèrica del Sud; també amb composicions pròpies. El repte consisteix a barrejar melodies d'una cultura amb ritmes d'una altra i descobrir tota mena de sonoritats i timbres de la veu. La interacció mitjançant la improvisació forma part de l'ADN d'aquest conjunt, entrant i sortint constantment durant la seva singular interpretació que destaca per la seva originalitat i qualitat artística.

El programa de concerts del Cicle de Música de Cambra 2023 al Museu d'Art de Cerdanyola:

Diumenge, 19 de febrer a les 12 h: SERGI ESTELLA

Diumenge, 26 de febrer a les 12.30 h: ANGEL PETISME

Diumenge 5 de març a les 12 h: EVA FERNÁNDEZ TRIO

Diumenge, 12 de març a les 12 h: MAGALÍ SARE & MANEL FORTIÀ

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.