Els museus locals allarguen les seves exposicions temporals

El Museu de Ca n'Oliver i el Museu d'Art de Cerdanyola mantenen les exposicions temporals estrenades del confinament

Els museus de Cerdanyola del Vallès van reobrir les seves portes el passat 2 de juny amb les mesures de seguretat i higienes necessàries. Ara, el Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) i el Museu Ca n'Oliver han decidit allargar les seves exposicions temporals, ja que no es van poder gaudir i tancar a causa del confinament pel coronavirus. 

 

Dones: ficcions i realitats

Al Museu ca n’Oliver, s'allarga la mostra Dones: ficcions i realitat. L'exposició proposa un itinerari per alguns dels moments més emblemàtics, des de la postguerra fins a l’actualitat, en què es fa més palès el malestar de les dones davant els relats oficials, utilitzats com a elements propagandístics per difondre un model reduccionista de la feminitat i coartar, així, la llibertat de les dones.

L’exposició és una producció del Museu d’Història de Catalunya i romandrà a ca n’Oliver fins al mes de juliol.

Manifestació pel dret a l’avortament, plaça de la Universitat, Barcelona, anys vuitanta. Fotografia: Arxiu Ca la Dona

Manifestació pel dret a l’avortament, plaça de la Universitat, Barcelona, anys vuitanta. Fotografia: Arxiu Ca la Dona 

 

L’home Nu

L’Home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat és el títol de l’exposició que es podrà veure fins a finals de juny al Museu d’Art de Cerdanyola.  La mostra planteja un recorregut pel nu masculí en les col·leccions dels museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. Comissariada per Fina Duran i Txema Romero s’hi exposen peces de diverses èpoques, tècniques i formats, d’alguns dels artistes catalans més destacats de finals del segle XIX i principis del XX.

L’exposició ‘L’Home nu’ es podrà visitar fins a final de mes. A més, la setmana vinent, a partir del 16 de juny, es podrà veure una mostra de dibuixos acadèmics masculins dels participants al taller de nu del natural. Una de les activitats paral·leles de l’estada de l’exposició a la ciutat.

90704316 2622372334709493 8951855285417279488 o

Peces de l'exposició l'Home nu. FOTO: MAC

 

Com hem de visitar els museus?

Al Museu d’Art de Cerdanyola s’hi pot anar sense cita prèvia de dimarts a divendres de 17 a 20h.  Es pot accedir a la col·lecció permanent, a l'exposició temporal ‘L'Home Nu’ i al taller de restauració dels relleus d'Ismael Smith, que reprendrà les activitats el 15 de juny. La visita s'ha de fer amb mascareta i respectant distàncies. L'aforament de les sales s’ha reduït a 10 persones i el personal del museu fa l'acompanyament per garantir una visita segura, saludable i satisfactòria. S'ha adaptat el museu senyalitzant el recorregut i les mesures de prevenció, eliminant els elements tàctils als quals només tindran accés les persones cegues o amb necessitats especials.

El jardí també estarà obert al públic en algunes franges del matí (de 10 a 13h de dilluns a divendres). L'aforament s’ha limitat a 20 persones.

Per visitar el Museu i Poblat ibèric de Ca n’Oliver cal concertar la visita trucant al telèfon 935 804 500, de 9 a 14h de dilluns a divendres. Es dóna cita a un màxim de 10 persones cada hora, que es podran dividir en 2 grups de visita al poblat i l’exposició permanent.

El museu i el poblat de Ca n'Oliver romanen oberts al públic de dimarts a divendres de 10 a 14h.

Més info: Una part de la cultura, en marxa: reobren els museus i la Biblioteca

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.