Una part de la cultura, en marxa: reobren els museus i la Biblioteca

La fase 1 de la desescalada ha permès que Cerdanyola tingui un respir cultural amb la reobertura dels museus municipals i la Biblioteca Central

La fase 1 de la desescalada ha portat a Cerdanyola canvis en la mobilitat, la restauració i també en l’accés a la cultura. Des d’aquesta setmana, els museus municipals i la Biblioteca Central han reobert portes amb limitacions i requerint l’ús de mascaretes i el respecte de la distància de seguretat.

Es reprèn el servei de Biblioteca

La Biblioteca Central de Cerdanyola va reobrir portes el dilluns 1 de juny. L’horari de la Biblioteca Central serà de dilluns a dijous, de 15 a 19.30 h i el divendres de 9.30 a 14 h. Cal tenir en compte que tots els espais de la biblioteca estan tancats, només es podrà accedir al vestíbul per a la recollida de documents prèviament demanats, i amb cita prèvia.

A la Biblioteca es podrà fer el retorn de documents les 24 hores del dia, a través de la bústia habilitada per aquesta tasca. Si es volen agafar documents en préstec o fer consultes, caldrà una cita prèvia. Com que no es podrà accedir a la col·lecció, caldrà demanar abans els documents i la informació bibliogràfica a la biblioteca per correu electrònic b.cerdanyola@diba.cat o per telèfon 935 807 602. Es podrà sol·licitar tots els documents que es trobin disponibles per al préstec. Inclou llibres, revistes, pel·lícules, música, etc.

Més info: La Biblioteca Central obrirà portes amb limitacions el dilluns 1 de juny

Museu i Poblat ibèric de Ca n’Oliver

El Museu i Poblat ibèric de Ca n’Oliver també es posa en marxa obrint les exposicions permanents i el jaciment ibèric (amb horari de dimarts a divendres de 10 a 14 h). A més, preveuen que es reprendran les activitats estables: el primer diumenge de cada mes es fa una jornada de portes obertes i visita guiada gratuïta al poblat i al taller metal·lúrgic reconstruït. El segon diumenge de cada mes, es fa una visita guiada a l’exposició permanent i a una de les cases reconstruïdes a les 12 h, gratuïta amb l’entrada.

Per accedir al museu cal concertar la cita trucant al telèfon 935 804 500, de 9 a 14 h i de dilluns a divendres. Es donarà cita a un màxim de 10 persones per cada hora, que es podran dividir en 2 grups de visita al poblat i a l’exposició permanent. A més, es demana a les persones que visitin els equipaments que siguin puntuals i que portin mascaretes i guants.

Més info: Els museus de Cerdanyola reobren les seves portes el 2 de juny

Museu d’Art de Cerdanyola

Respecte al Museu d’Art de Cerdanyola, es podrà accedir a la col·lecció permanent i a l’exposició temporal L’Home Nu fins al 5 de juny i al taller de restauració dels relleus d’Ismael Smith.

La primera planta del museu restarà tancada i la visita s’haurà de fer amb mascareta i respectant distàncies de seguretat. L’aforament de les sales es reduirà a 10 persones i el personal del museu farà l’acompanyament dels grups visitants.

Respir cultural per la ciutadania

“La reobertura de la Biblioteca Central i dels museus de la ciutat és molt positiva per a la ciutadania perquè és una activitat que els veïns i veïnes del poble ja necessitaven i buscaven després del confinament”, destaca la regidora de Cultura, Pepi Rivera. La reobertura d’aquests equipaments està molt condicionada per les mesures de seguretat.

Rivera assenyala que en el servei de préstec de llibres caldrà “netejar-se les mans i els llibres romandran 14 hores intactes després de deixar-los”, a més, destaca que s’han col·locat “unes mampares de protecció per guardar la distància entre l’usuari i el funcionari”. Respecte als museus, explica que els tallers d’estiu que es feien a Ca n’Oliver cada any, ja no es faran fins al setembre.

Què passa amb la resta del sector cultural?

Mentre se celebra la reobetura dels museus i la Biblioteca, altres sectors culturals de la ciutat segueixen pendents de saber quan podran reprendre la seva activitat. L’Ajuntament indica que l’Ateneu no reobrirà fins a la fase 3. La regidora de Cultura, Pepi Rivera, assegura que l’Ajuntament té “previsions de fer programacions en petit format amb un aforament d’un terç. Depèn també de les companyies. Per la nostra part, si hi ha alguna associació que vulgui fer alguna activitat a la fase 3 respectant l’aforament, ho podran fer sense problema”.

Amb l’aturada de l’activitat, moltes entitats culturals han vist baixar els ingressos. En aquest sentit, Rivera afirma que ja s’han signat convenis nominatius amb les entitats, però afegeix que “si una entitat vol fer qualsevol actuació o activitat, compten amb tot el suport de l’Ajuntament, tant per les ajudes econòmiques com per les feines de muntatge”.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.