Música, Jugatecambiental, Aplec i festa de l'N-150, a l'agenda del cap de setmana a Cerdanyola

Agenda d'activitats a Cerdanyola els dies 20 i 21 de novembre

L'agenda del cap de setmana a Cerdanyola del Vallès està marcada pel retorn de l'Aplec de Sant Iscle, per la jornada festiva per reclamar l'Avinguda del Vallès i per activitats culturals i infantils. 

Activitats per a infants

Aquest cap de setmana, els infants de Cerdanyola podran participar en diverses activitats culturals i a la natura.

Dissabte 20 de novembre a les 12 h, la sala Enric Granados de la Biblioteca Central acollirà l'Hora del conte per a menuts, amb una sessió dedicada als Drets dels Infants. Clara Gavaldà serà la narradora d'unes històries que serviran per explicar alguns dels drets que tots els nens i nenes tenen recollits en la Declaració dels Drets dels infants, segons les Nacions Unides.

L'aforament de l'activitat és limitat i cal fer inscripció prèvia al web de la Biblioteca. La sessió de contes està adreçada a infants a partir de 4 anys. 

Diumenge 21 serà el torn de la Jugatecambiental. L'activitat consisteix en un espai lúdic i educatiu on es pot gaudir de diverses activitats: jocs, tallers ambientals o itineraris guiats pel Parc del Turonet. Estarà oberta d'11:30 a 14:00 h, al Parc del Turonet (al parc de terra al costat del gratacels) i s’adreça fonamentalment a un públic familiar. Aquest diumenge, l'activitat serà El termòmetre del soroll: Mesurar i analitzar el soroll del parc. La sessió dirigida es farà de 12 a 14 h i és lliure i gratuïta.

Música, teatre i art

El Concert de Santa Cecília de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) centra l'agenda cultural. La Banda i la Coral de l'AMCV actuaran el dissabte 20 i a les 19 h al Teatre Ateneu. "Saps quina música hi havia abans de l'admirat Beethoven?", pregunten des de l'AMCV per presentar el concert que homenatja la patrona dels músics. 

"Al segle XIX", respòn l'AMCV, "els autors romàntics també s'ho van preguntar. I és així com van recuperar (i renovar) en les seves partitures ritmes propis dels segles anteriors. Parlem dels minuets, les pavanes, les chacones... Formes musicals injustament oblidades fins aleshores, que tradicionalment s'acompanyaven amb danses i que seran les protagonistes d'aquest dia de Santa Cecília tan especial per a l'AMCV en què la Banda i la Coral retran homenatge a la patrona dels músics".

Al Teatre Ateneu també hi actuarà el Grupo La Borraja de la Casa de Aragón de Cerdanyola per representar, diumenge a les 18 h, l'obra de teatre ¡Qué me divorcio!. Hi haurà una petita entrada simbòlica que es vendrà al mateix teatre.

Per una altra banda, en aquest cas diumenge 21, el Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) oferirà una visita guiada a la col·lecció permanent del Museu d'Art de Cerdanyola. La visita, a la qual s'accedeix amb l'entrada al museu, farà un petit recorregut per les peces més destacades de l'exposició permanent i se centrarà en l'important donació del Llegat Espinal que aplega algunes de les millors obres del pintor noucentista Marian Espinal.

Aplec de Sant Iscle

El diumenge 21 de novembre es tornarà a celebrar l’Aplec de Sant Iscle a Cerdanyola del Vallès, un dels actes culturals i populars de més tradició a la ciutat. L’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria i l’ermita de Santa Maria de les Feixes obriran les seves portes, es farà la tradicional missa i es ballaran sardanes. A més, el concurs de fotografia arriba a la 46a edició de la mà d'AFOCER.

Més info: Tot a punt per l'Aplec de Sant Iscle, una trobada popular amb tradició  

L’església i l’ermita es podran visitar de 10 a 14 h, i a les 12 h començarà la missa i quan acabi es farà el repartiment de panets beneïts. Un cop finalitzi la missa, la Cobla Sabadell amenitzarà la ballada de sardanes, organitzada per l’Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola.

El Club d’Esports de Muntanya de Cerdanyola, organitza una caminada amb dos circuits alternatius a la pista de terra del camí de Can Catà que accedeix fins a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. La sortida serà des de la caseta d’informació del Parc de la Riera, a les 10 h. 

Jornada Viu l’Avinguda del Vallès

EL diumenge 21, la carretera de Barcelona serà escenari de la jornada festiva Viu l’Avinguda del Vallès, impulsada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona i els municipis de la zona, entre els quals hi ha Cerdanyola, per reclamar la seva transformació en una avinguda metropolitana.

Més info: La carretera de Barcelona serà escenari d'una festa per reivindicar l'Avinguda del Vallès

Les activitats es faran en tres punts de la carretera de Barcelona: el carrer Santa Rosa (cruïlla N-150, Ripollet), el casino Terra Nostra (Montcada i Reixac) i la plaça Cooperativa (Barberà del Vallès). La carretera quedarà tallada al trànsit entre les 9 h i les 14 h en el tram comprès entre el carrer Monturiol i la Ronda Indústria de Barberà del Vallès. 

A més, entre les 9.30 h i les 13.30 h, un autobús recorrerà els quatre municipis per portar gratuïtament els veïns i veïnes a concerts, activitats de ball, zones de joc, un circuit infantil de bicicletes, una xocolatada i tallers per a totes les edats. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.