Programa: Tots els curtmetratges i actuacions que es podran veure al 23è Fantosfreak

El Festival Internacional de Curtmetratges fantàstics i freaks torna el 18 de juliol recuperant els concerts, el servei de restauració i les exhibicions

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola, el Fantosfreak, torna dilluns 18 de juliol en la 23a edició en un format sense restriccions. El certamen mantindrà la distribució de cadires de l'any passat al Parc del Turonet, i a més dels curtmetratges de participants vinguts de dotze països diferents, hi haurà concerts, un espectacle de lluita lliure i servei de menjar i beure. A diferència de l'edició anterior, enguany l'entrada al recinte serà lliure i no caldrà fer reserva prèvia. 

Més info: El 23è Fantosfreak projectarà curtmetratges de 12 països diferents

40 curts: una quarta part d'animació

Els curtmetratges a concurs es repartiran en quatre blocs entre dilluns 18 i dijous 21 de juliol a partir de les 21.50 h, i en quasi tots quatre s'inclouen produccions cerdanyolenques. Cada dia es projectaran una desena de filmes de curta durada i de 12 països diferents. La programació començarà dilluns amb la projecció de dues obres espanyoles, una catalana i una cerdanyolenca, a més de curtmetratges provinents de Dinamarca, Bèlgica, Regne Unit, Itàlia, Estats Units i Canadà. 

Dimarts continuaran els curtmetratges freaks obrint amb una producció xilena que va ser finalista a l'última edició dels Oscar, Bestia del director Hugo Covarrubias. A prt, la majoria de produccions seran espanyoles, però també hi haurà representació suïssa, danesa i dels Estats Units. D'Espanya hi haurà quatre produccions i una d'elles està protagonitzada per Belén Rueda. També es projectaran Molaphone, un curt català, i Un film français, de Cerdanyola.

Cartell de dilluns i dimarts

Cartell de dilluns i dimarts


A les 21.52 h de dimecres començarà el primer curtmetratge del tercer bloc. Quatre de les deu produccions són catalanes, dues franceses, dues d'Espanya i la resta són de Dinamarca i els Estats Units. L'última tanda de curtmetratges, la de dijous, és la més internacional, amb curts de Rússia, Argentina i Taiwan -país mai abans representat-, a més de països ja mencionats com Estats Units i Dinamarca. També inclou un curt francès, un espanyol, dos catalans i un cerdanyolenc. 

Cartell de dimecres i dijous

Cartell de dimecres i dijous


L'edició d'enguany està marcada per la presència internacional com ja va destacar Dengrà en roda de premsa: "La meitat dels 40 curts que participen són de producció espanyola i l'altra meitat són estrangers de dotze països diferents". La representació cerdanyolenca anirà a càrrec de tres curtmetratges obra de: Javier Abarca (Taller de Cinema de Cerdanyola); Chesco Murillo, Alejandro M. Richarte i Joan Ramón ViñasPedro Villarejo.

Del total de curtmetratges a concurs hi haurà una desena d'animació, un tipus de filmes que segons l'organitzador Rafa Dengrà s'està tornant tendència. Pel que fa als curts de terror enguany són menys freqüents i es projectaran al final de les quatre nits amb la previsió que acudiran infants amb les seves famílies. Les produccions del gènere fantàstic seran les protagonistes. 

Premis i exhibició de lluita

Cada nit es repartiran fulls perquè el públic puntuï les projeccions i escollir així els tres premiats. La traca final serà divendres 22 de juliol a les 21.51 h en punt: es revelaran i projectaran els curtmetratges guanyadors i també es farà una exhibició de lluita lliure a càrrec dels Riot Wrestling. L'organització també promet "sorpreses" per a l'última nit. 

Bandes de Cerdanyola i voltants

L'edició d'enguany recupera, a més, els concerts, convidant una banda cadascun dels quatre dies de projecció de curts a concurs. Dilluns actuarà Le Big Sur, que fa concerts a nivell internacional de música Latin Folk Rocker. Dimarts es convida a Montflorit, una banda cerdanyolenca que va néixer durant el confinament. El tercer dia actuaran els Afterdoom i portaran el caos al Turonet. I per acabar, dijous els Edena tocaran pop-punk. Els concerts començaran a les 21 h i l'entrada és lliure. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.