Tot a punt per recuperar la passada dels Tres Tombs

La jornada de Tres Tombs del 16 de gener porta espectacles culturals als llocs emblemàtics de Cerdanyola entre les 8.30 i les 13.30 h

Cerdanyola del Vallès tornarà a viure la passada dels Tres Tombs aquest diumenge 16 de gener, després que no se celebrés l'edició de 2021 a causa de la pandèmia. Els carros sortiran del Parc Tecnoògic a les 12 h, tot i que la jornada s'obrirà a partir de les 8.30 h amb diverses activitats organitzades pels Arriers i Arrieres de Sant Antoni Abat de Cerdanyola.  

Matí de diumenge 16 de gener

La jornada s'obrirà amb la matinal dels Trabucaires de Cerdanyola a les 8.30 h i la concentració de la comitiva a casa del banderer (a les 9 h al carrer Martinica.12), que després es farà camí fins arribar a l'església. A les 9.30 h començarà la missa solemne amb la cantada de la Coral Collserola a l'església de Sant Martí, i tot seguit es farà el ball de Sant Antoni a càrrec de l'Esbart Dansaire Sant Marçal.

Més info: El jovent, protagonista de la passada dels Tres Tombs

En paral·lel, de 9 a 12 h es farà la concentració de cavalleries, carros i carruatges al carrer dels Artesans. Finalment, l'inici de la passada de Sant Antoni Abat serà a les 12 h des del Parc Tecnològic i passarà pel centre de la ciutat fins al carrer de Lluís Companys, on es farà la benedicció dels animals. L'organització indica que en tot moment se seguirà la normativa determinada per les autoritats sanitàries.

Per tant, l'horari de la jornada dels Tres Tombs quedaria de la següent manera:

8.30 h
Matines galejadores amb els Trabucaires de Cerdanyola

9 h
Concentració de la comitiva a casa del Banderer 2022 (Carrer Martinica, 12) i entrega de les banderes. A continuació es farà camí cap a l’església

9.30 h
Missa solemne cantada per la Coral Collserola a l’església de Sant Martí

10.15 h
Ball de Sant Antoni a càrrec de l’Esbart Dansaire Sant Marçal

9 a 12 h
Concentració de cavalleries, carros i carruatges al carrer dels Artesans (Parc Tecnològic). Esmorzar típic preparat per l’Associació Gastronòmica i Cultural El Pansalet (invitació per als participants). Organització de la passada segons l’ordre establert

12 h
Inici de la Passada de Sant Antoni Abat

13.30 h
Nou lloc de benedicció dels animals: serà al carrer Lluís Companys, davant de l’Ajuntament.

Mapa del recorregut

A les 12 h començarà la desfilada des del Parc Tecnològic i arribarà, cap a les 14.30 h al seu punt final, el carrer de Lluís Companys. Els carrers es tallaran al trànsit just abans de la passada i a mida que aquesta avanci s'anirà restablint la circulació.

mapa tres tombs 2022

mapa tres tombs 2022

Els carrers que quedaran afectats seran: carrer dels Boters, carrer de Sant Ramon, carrer d’Anselm Clavé, carrer de la Mare de Déu del Pilar, plaça de Sant Ramon, carrer de Sant Casimir, carrer de Francolí, carrer de Felicià Xarau, passeig de Cordelles, carrer de Lluís Companys, avinguda de Sant Iscle, avinguda de la Primavera, avinguda de Sant Iscle, i carrer de Lluís Companys, carrer de Sant Martí i carrer de Sant Ramon.

Més info: MAPA: Recorregut de la passada dels Tres Tombs 2022

Activitats ja fetes

Enguany les activitats han començat el matí del 15 de gener a la plaça Sant Ramon amb una mostra de jocs i esports tradicionals Lloparrets i Guineutes, un taller de guarnir carros amb flors i verd a càrrec de Bambalina i una cucanya infantil.

Més info: El matí de jocs tradicionals i temàtica Tres Tombs agrada a grans i petits

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.