El jardí de la Torre Can Llopis obrirà portes aquesta primavera

Durant el mes d'abril es faran portes obertes i un espectacle al jardí de la Torre Can Llopis

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès organitzarà una jornada de portes obertes al jardí de la Torre Can Llopis. El dissabte 2 d'abril, de 17 a 20 h, la ciutadania podrà visitar l'espai rehabilitat. A més a més, el 20 d'abril, el jardí acollirà un espectacle dedicat a Gabriel Ferrater

Més info: El programa Més que lletres recupera la normalitat amb més de 40 activitats

El consistori encara no ha anunciat quin ús públic tindrà l'espai, però ja s'ha recuperat el jardí de l'edifici. L'Ajuntament va comprar la casa el maig de 2021 i a inicis de 2022 es van donar per finalitzats els treballs de recuperació del jardí. "La intenció és que pròximament el jardí pugui acollir activitats obertes a la ciutadania", assenyalen.

Durant les tasques de recuperació es van tenir en compte les espècies autòctones i exòtiques així com s'han eliminat les plantes invasores que ocultaven elements arquitectònics com bancs o la torre del dipòsit d'aigua. L'actuació també ha permès recuperar l'estructura original del jardí reconstruint parterres que s'havien perdut i donant protagonisme als dos exemplars de cedres i del roure centenari i a la mateixa casa.

Jardí de la Torre Can Llopis després de la rehabilitació. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

Jardí de la Torre Can Llopis després de la rehabilitació. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

 

Els treballs han comptat amb l'assessorament d'especialistes en jardins històrics com la historiadora de l'art Mercè Compte i l'Associació Jardins i Jardiners de l'Institut d'Estudis Catalans. La intervenció ha estat subvencionada per la Diputació de Barcelona en el marc d'una subvenció de projectes estratègics atorgada al Museu d'Art de Cerdanyola. La recuperació del jardí de la Torre Can Llopis s'emmarca en el Projecte de l'Eix Modernista de la ciutat, que pretén "recuperar i connectar diversos elements del patrimoni arquitectònic de Cerdanyola, posant-los en valor i obrint-los a la ciutadania".

Can Llopis és una de les cases d'estiueig més ben conservades del municipi. Va ser construïda cap al 1872 per a Pere Llopis i el seu fill l'hauria fet reformar al voltant de 1893 per convertir-la en residència habitual. És un dels pocs edificis del trànsit del segle XIX al XX amb elements d'arquitectura eclèctica i modernista i fruit de la col·laboració dels dos arquitectes més representatius de la Cerdanyola del moment: Gaietà Buïgas i Eduard Maria Balcells. És destacable que conservi un repertori molt complet de paviments hidràulics, rajola ceràmica, guixeries, ferro forjat o escultura arquitectònica.

Treballs de rehabilitació al jardí de la Torre Can Llopis. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

Treballs de rehabilitació al jardí de la Torre Can Llopis. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.