200 persones han perdut la feina des del mes de juny

Actualment hi ha 2.552 cerdanyolencs i cerdanyolenques sense feina

Cerdanyola del Vallès ha tancat el mes d'octubre amb 86 aturats més que al setembre i s'ha situat en 2.552 veïns i veïnes de la ciutat que no tenen feina. Cerdanyola segueix, així, la tendència del conjunt de Catalunya i el Vallès Occidental. De fet, l'atr ha pujat a 17 municipis da la comerca vallesana. 

Després de la baixada registrada al mes de setembre, el nombre total d'aturats torna a allunyar-se del seu pic més baix aquest any. Al mes de juny, l'atur va disminuir fins a les 2.355 persones, sent la xifra més baixa des de l'inici de la crisi econòmica. Ara, amb 197 aturats més que al mes de juny, Cerdanyola s'apropa als nivells més alts de l'últim any: al mes de gener es va registrar el nombre més alt de 2019 amb 2.568 persones sense feina.

 

 

 

La xifra actual d'aturats és similar a la registrada ara fa un any. A l'octubre de 2018 hi havia 1.547 persones a l'atur. Després d'una baixada constant des de 2012 - el pitjor any de la crisi amb 5.034 cerdanyolencs desocupats -, la xifra d'aturats sembla estabilitzar-se a la ciutat. 

 

 

 

Tot i l'augment del total de persones sense feina, la taxa d'atur de la ciutat es manté per sota de la mitjana del Vallès Occidental. A Cerdanyola, el 8,72% de la població està registrada a l'atur, mentre que al Vallès, la mitjana és de l'11,04%. Durant el mes d'octubre a la comarca, l'atur només ha baixat a Sant Cugat del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Sentmenat