L'atur baixa un 2,3 % a Cerdanyola i frega la barrera dels 2.000 aturats

És la xifra més baixa de desocupats a Catalunya des del 2008

L'atur segueix a la baixa. Des de l'agost de l'any passat, el nombre d'aturats a Cerdanyola del Vallès no ha parat de disminuir. Excepte alguns petits repunts en els mesos d'octubre de 2023 i gener i març de 2024, la resta de mesos hi ha hagut un descens d'aquest percentatge. Aquest mes de maig se situa al 7,4% amb 2.034 persones a l'atur.

Així, el percentatge d'aturats a Cerdanyola ha descendit un 2,3% des del mes d'abril, és a dir, que 43 persones menys es troben en aquesta situació. La tendència a la baixa també s'observa amb la variació interanual. Al maig de l'any passat hi havia 101 persones més a l'atur a la ciutat, un 4,7% més que enguany. 

 

 

L'atur al conjunt del Vallès Occidental també ha disminuït aquest mes de maig. La variació mensual respecte a l'abril ha estat del -1,7% i se situa en una taxa d'atur registral del 9,3%. Destaca la baixada de Vacarisses amb un 6,7% menys que al mes anterior. 

 

Alegria continguda

Pel que fa a Catalunya, el passat mes de maig ha deixat la xifra més baixa de desocupats des del 2008. Tot i els bons resultats, govern, sindicats i patronal són prudents davant d'un futur incert en el món laboral. El secretari de Treball, Enric Vinaixa, ha valorat positivament les dades de l'atur, que han continuat marcant rècords: "són xifres sense precedents", ha remarcat. El secretari, però, ha assegurat que encara hi ha "marge de millora" i ha assenyalat el percentatge "important" de persones que fa més de dos anys que no tenen feina.

Els sindicats catalans també han celebrat les bones xifres d'atur, però el responsable de Mercat de Treball i Economia de CCOO de Catalunya, Albert Ferrer, ha recordat que encara hi ha unes 330.000 persones apuntades al SOC i assenyala que això ha de servir per aplicar millores polítiques que fomentin la inversió productiva i a recuperar salaris per incentivar la demanda i incrementar encara més l'ocupació". Mentrestant, la UGT ha opinat que "encara hi ha desafiaments importants" per tal de millorar les condicions dels treballadors i "assegurar una ocupació de qualitat per a tothom".

Per la seva banda, Foment del Treball ha rebut amb "prudència" aquestes xifres. La patronal ha recordat que en aquest mes tradicionalment l'ocupació millora "com a conseqüència de l'impuls de la campanya turística" i ha apostat per estar "expectant" a l'evolució dels pròxims mesos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.