L'atur continua baixant a Cerdanyola en el millor març dels últims 15 anys

A Cerdanyola hi ha 2.201 persones a l'atur

L'atur continua baixant a Cerdanyola del Vallès. Durant el mes de març, la xifra d'aturats a la ciutat ha baixat en 58 persones. Així, el mes d'abril ha començat amb 2.201 persones sense feina i registrades a les llistes de l'atur.

Després de l'augment de l'atur al gener, la tendència s'ha mantingut a la baixa entre febrer i març a Cerdanyola. Així, la situació entre els cerdanyolencs continua millorant després de la crisi de la Covid-19.

Fa un any, hi havia gairebé 150 aturats més que actualment. I l'any 2021, n'hi havia 3.314.

 


També destaca la millora de les dades respecte a les últimes dècades. Aquest mes de març ha estat el millor dels últims 15 anys. Aquesta tendència es repeteix, ja que els mesos anteriors també s'han assolit dades prèvies a la pandèmia.

 

 

 

També baixa a Catalunya

Catalunya ha tancat el març amb una caiguda de l'atur i un impuls de la creació d'ocupació per segon mes consecutiu. Les llistes d'afiliats han sumat 33.358 treballadors (+0,87%) fins als 3,6 milions, marcant un nou rècord, segons ha informat el Ministeri de Seguretat Social aquest dimarts. L'ocupació ha continuat a l'alça després de l'impuls del febrer (+25.600) i ja compta amb 107.421 empleats més (+3%) que fa un any. En un mes marcat per les tensions financeres internacionals, l'atur també ha registrat una caiguda amb 2.987 treballadors menys (-0,85%) i ha tornat a baixar del llindar dels 350.000 desocupats. A més, s'ha situat en la xifra més baixa del mes des del 2008 al març. En relació al 2022, hi ha 23.185 desocupats menys (-6,24%).

Després del sotrac dels primers mesos d'hivern pel final de la campanya de Nadal, el món del treball acostuma a repuntar al març. Segons els registres del Ministeri de Treball i Economia Social, durant el tercer mes de l'any s'han registrat 348.301 aturats, el total més baix en quinze anys en un mes de març. En aquell moment, hi havia 291.640 persones sense feina apuntades als serveis d'ocupació.

Les patronals Foment del Treball i Pimec han valorat positivament la dada d'atur coneguda aquest dimarts i l'han atribuït l'efecte de la Setmana Santa. "Després de nou mesos de desacceleració de l'ocupació, al febrer es va observar una lleugera acceleració, que es manté aquest mes de març", ha destacat Foment. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.