L'atur creix a Cerdanyola i és el segon municipi del Vallès amb un augment més elevat al gener

El gener ha tancat amb 2.184 persones aturades a Cerdanyola, un 2,4 % més que el desembre

Aquest gener ha estat el segon mes consecutiu en què l'atur ha augmentat a Cerdanyola. Després d'un augment poc representatiu de l'1% el desembre de 2023, aquest mes passat ha confirmat la tendència a l'alça en una època de l'any en què ja sol ser així.

D'aquesta manera, el gener ha tancat amb 2.184 persones aturades a Cerdanyola, 52 més que al desembre (+ 2,4 %). El primer mes de l'any sol augmentar l'atur, de fet, els únics anys de l'última dècada que han trencat aquesta tònica van ser el 2017 i el 2020. 

 

 

Així doncs, l'augment de l'atur és generalitzat a tot el territori. A la comarca del Vallès Occidental l'atur creix un 0,7 % i a Catalunya ho fa en un 1,1 %. L'augment de Cerdanyola, per tant, és un dels més destacats i el segon municipì de la comarca que més puja, després de Sant Quirze del Vallès (2,6%). Tot i l'augment, Cerdanyola ha disminuit la seva xifra d'atur un 3,4 % en relació al gener de l'any passat. 

 

"Comportament habitual" les dades d'ocupació

El secretari de Treball, Enric Vinaixa, troba "previsible" l'atur del mes de gener (3.690 desocupats més, un 1,07%), que s'ha publicat aquest divendres, i també considera de "comportament habitual" les dades d'ocupació. Vinaixa ha destacat que Catalunya, a excepció de Balears, és on "menys ha pujat" l'atur de l'Estat i ha recalcat que això són unes xifres "rellevants". Vinaixa ha recordat que és un àmbit on l'atur acostuma a pujar en aquest període per la fi del Nadal i les rebaixes.

 

Repunt “clarament estacional”

Comissions Obreres (CCOO) de Catalunya considera que el repunt de l’atur i la caiguda de l’afiliació a la Seguretat Social d’aquest mes de gener és un “clar comportament estacional”. El secretari d’Economia i Empresa de CCOO, Ricard Bellera, destaca que el gener “sempre és un mes pitjor que el desembre”, però remarca que l’increment d’enguany és menor que el que es va patir fa 12 mesos. Amb tot, Bellera avisa que “cada vegada costa més treure gent de l’atur”, ja que el gener de l’any passat la reducció interanual va ser d’unes 20.000 persones, i enguany ha estat de poc més de 4.500. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.