L'atur disminueix un 3% a Cerdanyola i trenca la dinàmica a l'alça dels últims mesos

Respecte l'any passat, el nombre d'aturats a Cerdanyola s'ha reduït un 6,3 %

Després de dos mesos consecutius amb augments en el nombre d'aturats a Cerdanyola del Vallès, aquest febrer s'ha reduït un 3,1%. D'aquesta manera, la quantitat de persones aturades a la ciutat és de 2.117, és a dir, 67 persones menys que al mes anterior. Cerdanyola, precisament, és un dels municipis del Vallès Occidental que més ha disminuït el percentatge d'aturats aquest mes, juntament amb Viladecavalls (-3,8%) i Palau-solità i Plegamans (-2,9%). 

Pel que fa a la variació anual relativa, és a dir, respecte al mes de febrer del 2023, Cerdanyola també és un dels municipis que més disminueix: un 6,3 %. O el que és el mateix, 142 persones menys en situació d'atur que ara fa just un any. En els darrers anys, el mes de febrer és un mesos on l’atur sol caure de manera generalitzada, però el -3,1% de Cerdanyola destaca sobre el -0,2 % de mitjana de la comarca, una disminució molt poc representativa. 

 

Evolució de l'atur Cerdanyola
Elaboració pròpia

 

Lleugera caiguda al Vallès Occidental i a Catalunya 

Enguany, el descens al Vallès Occidental ha estat del 0,2 %, lleugerament inferior al que es va registrar l’any anterior (-0,3%). L’atur a la comarca cau en catorze municipis i augmenta en nou. Tot i això, la variació anual relativa és d'un 1,8 % menys que al febrer de l'any passat.

A Catalunya, l'atur també ha disminuït un 0,2 %. En nombres absoluts representa una caiguda de prop de 700 persones i se situa en 346.373 aturats al febrer a Catalunya, després de quatre mesos a l'alça. El mes de febrer el total d'apuntats a les llistes dels serveis d'ocupació era de 4.915 persones menys que fa a un any (-1,4%). Es tracta de la quantitat més baixa en aquest mes des del febrer 2008, quan hi havia 290.912 persones. 

 

El govern celebra la reducció

El Govern ha celebrat les dades de l'atur del febrer que s'ha tancat sent el segon mes de l'any amb un percentatge més alt de contractació indefinida, la xifra d'atur més baixa des del 2008 i Catalunya liderant la creació d'ocupació a l'Estat amb 23.637 llocs de treball. "Si tot segueix anant així, podem parlar d'un molt bon 2024", ha pronosticat el secretari de Treball, Enric Vinaixa

 

El Mobile World Congress, un dels motius principals

Segions Pimec, el febrer ha anat "millor del previst" gràcies al Mobile World Congress (MWC), malgrat que s’accentua l’alentiment en la reducció de l’atur. El secretari general de la patronal, Josep Ginesta ha assenyalat que la fira internacional ha tingut efectes positius a Barcelona -amb una reducció de l’atur del 0,27%- i en les activitats de l’àmbit de l’allotjament i l’hostaleria.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.