L'atur segueix pujant quatre mesos després

El mes de febrer ha tancat amb 2.639 cerdanyolencs registrat a l'atur, 14 persones mes que el gener

La xifra d'aturats a Cerdanyola del Vallès continua augmentant per quart mes consecutiu. La dada del mes de febrer, però, suposa un creixement molt més lleuger que en els mesos anteriors. En concret, la ciutat ha registrat 2.639 persones a l'atur, és a dir, 14 persones més que el mes de gener amb 2.625 cerdanyolencs.

En els darrers quatre mesos, l'atur a Cerdanyola ha experimentat una clara evolució a l'alça. El mes de novembre de 2019 la xifra d'aturats a la ciutat era de 2.555, al novembre 2.581 i 2.625 al gener. Tot i l'augment registrat en el període de novembre a febrer, la dada registrada en el darrer mes és la més lleugera dels últims mesos. En concret, el còmput de persones en situació d'atur ha pujat en 14 durant aquest temps; en canvi, al gener van ser 44, i al desembre 26.

 

L'atur també ha pujat a la majoria de municipis vallesans

La pujada de l'atur ha estat generalitzada a gairebé tots els municipis del Vallès Occidental. De fet, el nombre de persones que no tenen feina només ha disminuït a 5 dels 23 municipis vallesans: Castellbisbal, Rellinars, Ripollet, Santa Perpètua de Mogoda i Vacarisses.

L'atur també ha repuntat a Catalunya que, per primera vegada en quinze anys no ha celebrat el Mobile World Congress. El nombre de persones en situació d'atur a Catalunya va créixer en 1.532 persones, un increment del 0,3%. En canvi a l'Estat espanyol els llocs de treball han augmentat amb quasi 86.000 nous llocs de feina, en el millor mes de febrer des del 2015.