L'atur torna a baixar dos mesos després

Actualment, hi ha 2.466 cerdanyolencs i cerdanyolenques registrats a l'atur, 56 menys que a finals del mes d'agost

Amb l'arribada del mes de setembre, el nombre total d'aturats ha disminuït a Cerdanyola del Vallès. Actualment, hi ha 2.466 cerdanyolencs i cerdanyolenques registrats a l'atur, 56 menys que a finals del mes d'agost.

Després de dos mesos d'augment de l'atur, el mes de setembre s'ha tancat amb menys persones sense feina. Així, se segueix la tendència de cada any: l'atur augmenta durant els mesos d'estiu i disminueix amb l'inici de curs. Tot i la baixada, els nivells continuen per sota del mínim assolit aquest 2019: el mes de juny es va registrar la xifra més baixa d'aturats a Cerdanyola amb 2.355 persones.

 

 

En el balanç total de l'últim any, Cerdanyola segueix perdent aturats. En aquest mes de setembre s'han registrat 65 persones menys que fa un any (al setembre de 2018 es van registrar 2.532 persones). 

 

Per sota de la mitjana de la comarca

De nou, Cerdanyola manté la seva taxa d'atur per sota de la mitjana del Vallès Occidental. Mentre a la comarca la taxa d'atur és del 10,60%, a Cerdanyola és del 8,26%.

 

L'atur ha baixat a tots els municipis del Vallès Occidental excepte a Palau-solità i Plegamans, on hi ha tres persones més a l'atur. Els municipis amb la taxa d'atur més baixa continuen sent Gallifa, Matadepera, Sant Cugat i Sant Quirze. 

 

L'atur puja un 0,32% a Catalunya al setembre

El nombre de persones aturades registrades en les oficines del servei públic d'ocupació ha pujat de 1.205 persones al setembre a Catalunya, un increment del 0,32% anual respecte del mes d'agost. Malgrat aquest increment, la caiguda anual de l'atur al Principat és del 2,03%, ja que aquest setembre hi ha 7.721 persones menys en atur respecte de l'any passat. Es tracta de la primera pujada de l'atur en un mes de setembre des del 2012, quan ho va fer un 5%. Així, a dia d'avui, a Catalunya hi ha 372.623 persones sense feina, deixant la taxa d'atur en un 10,77%.

En el conjunt de l'estat, l'atur ha pujat en 13.907 aturats al setembre (+0,4%), la seva menor pujada en aquest mes des de 2004, quan va augmentar en 874 persones. Després del repunt de setembre, el segon consecutiu després del d'agost, el volum total d'aturats se sitúa en 3.079.711 persones, el seu nivell més baix en un mes de setembre des de 2008 amb un atur del 15,94%, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. En termes desestacionalizats, l'atur ha baixat en el novè mes de l'any en 28.629 persones.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?