Generalitat i govern espanyol creen un grup de treball per impulsar la planta de xips de Cerdanyola

La planta Innofab és un projecte valorat en 365 milions d'euros i que es cofinançarà amb fons europeus

El ministre de Transició Digital i Funció Pública, José Luis Escrivá, i la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, han acordat la creació de dos grups de treball per tirar endavant el projecte Innofab, la planta de idsseny i producció de xips prevista a Cerdanyola del Vallès, a més d’altres projectes relacionats amb la indústria dels semiconductors a Catalunya.

 

Un projecte de 365 milions

L'Innofab és un projecte valorat en 365 milions d'euros i que es cofinançarà amb fons europeus, tal com van establir Aragonès i Pedro Sánchez en la reunió que van mantenir el passat 21 de desembre al Palau de la Generalitat.

Més info: La futura planta de xips de Catalunya obrirà a Cerdanyola al 2026

En un comunicat, la consellera d'Economia ha destacat "l'esperit de col·laboració" del ministre per tal que l'Innofab sigui una realitat. Consisteix en la creació d'un espai de 2.000 metres quadrats especialitzat en fer prototips de xips amb materials alternatius al silici, que és el que es fa servir actualment.

En la trobada d'aquest dilluns a Madrid, Mas Guix i Escrivá també han ressaltat la importància del Barcelona Superocomputing Center com a "tractor" per a les iniciatives relacionades amb la supercomputació i la intel·ligència artificial. La consellera també li ha traslladat al ministre la "necessitat" que el sistema informàtic que utilitza l'Estat per gestionar els fons europeus sigui "compatible" amb el que fa servir la Generalitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.