El Govern impulsa l'Aliança de semiconductors i xips amb el projecte estrella del Parc de l'Alba

Està previst que la planta de prototipatge i preproducció de xips Innofab comenci a operar l'any 2026

El Govern de la Generalitat ha impulsat l'Aliança dels semiconductors i xips de Catalunya per donar ales a un sector "estratègic" que està format per prop de 260 empreses i centres de recerca i genera 4.600 llocs de treball, entre investigadors i treballadors altament qualificats. La iniciativa publicoprivada s'integra en el Pacte Nacional per la Indústria que està en vigor fins al 2025 i destaca la creació de la planta de prototipatge i prefabricació de xips Innofab a Cerdanyola.

Més info: La futura planta de xips de Catalunya obrirà a Cerdanyola al 2026

L'Aliança s'ha presentat aquest dimarts 21 de maig en una jornada al Districte Administratiu per part del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas i el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha destacat "l'evolució molt positiva i molt ràpida" al sector dels semiconductors que ha guanyat 130 empreses en dos anys. Actualment, a Catalunya, hi ha 216 empreses que s'hi dediquen que reuneixen un volum de negoci de 302 milions d'euros. Si es tenen en compte els centres tecnològics i els centres de recerca, el total d'agents s'eleva fins a 256.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. FOTO: ACN

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. FOTO: ACN


 

Innofab: projecte més representatiu
 

El projecte "més representatiu" de l'estratègia és la planta de prototipatge i preproducció de xips Innofab, que se situarà al costat del Sincrotró Alba, a Cerdanyola, i requerirà una inversió de 365 milions d'euros, finançada amb fons europeus i propis de la Generalitat. La instal·lació comptarà amb una sala blanca de 2.000 metres quadrats amb capacitat de processar oblees de 200 mm i amb equips que són similars als que utilitza la indústria en el procés de producció.

La consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha afirmat que continua en marxa el grup de treball entre la Generalitat i el govern espanyol per concretar el futur de la planta. "Continuem treballant per fer-ho realitat com més aviat millor", ha dit Mas Guix. Està previst que la instal·lació comenci a operar l'any 2026.
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.