Jaume Maranges: "Cerdanyola ha d'anar en direcció a la indústria tecnològica i del coneixement"

Entrevista al president de l'associació Cerdanyola Empresarial, Jaume Maranges

Aquest dijous 23 de novembre es celebrarà la 10a Nit de Cerdanyola Empresarial a l'Hotel EXE de l'Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Un esdeveniment en què hi assistiran diversos representants de l'àmbit empresarial de la ciutat i en què es lliuraran alguns reconeixements a aquestes empreses, a més de la Beca Rotary a l'Emprenedoria Jove. Jaume Maranges és el president de l'associació Cerdanyola Empresarial des del 2018.

Més info: La 10a Nit de Cerdanyola Empresarial torna a l'Hotel EXE

 

Quina és la tasca de Cerdanyola Empresarial?

Som una associació empresarial transversal que donem una sèrie de recursos a les empreses de tots els sectors de Cerdanyola. Sobretot, el que fem és fer d’intermediaris entre l’empresa i l’administració pública. Ara mateix, tenim 120 empreses de Cerdanyola associades.

 

En els últims mesos s’ha anunciat que vindran a Cerdanyola algunes grans empreses, com per exemple Penguin Random House. Què significa pel municipi que s’estableixin aquestes grans empreses?

Primer de tot, aportaran llocs de treball i impostos al municipi. Però sobretot, donaran a conèixer Cerdanyola a l’exterior, tant a nivell nacional com internacional. Que Penguin Random House tingui el magatzem logístic de tot Europa a Cerdanyola, fa que posi la ciutat al mapa.

Més info: El grup editorial Penguin Random House obrirà un nou centre logístic a Cerdanyola

 

I què comporta, a nivell empresarial, tenir al municipi una gran institució com és la Universitat Autònoma de Barcelona?

La Universitat Autònoma de Barcelona és un centre de recerca i això fa que d’allà surtin moltes start-ups. Després, aquestes empreses emergents poden anar creixent i establir-se a Cerdanyola, en llocs com el Parc Tecnològic o el Parc de l’Alba. Tot i això, que tenim aquests grans pols de coneixement, cal ajuntar-los i que no visquin a la seva bombolla.

 

Doncs, cap a quina direcció caldria anar?

Des que es va establir l’UAB a Cerdanyola, aquesta ha sigut una ciutat que s’ha anat transformant cap a la indústria tecnològica i del coneixement. A partir d’aquí, el que hem d’aconseguir és aconseguir interrelacionar aquests hubs de coneixement amb l’empresa privada per a dinamitzar l’economia en tots els sentits.

 

I amb la ciutat i el comerç local de Cerdanyola?

La veritat és que intentem crear acords de col·laboració amb l’associació de comerciants, però és complicat perquè moltes de les persones que treballen a les grans empreses de Cerdanyola, situades al Parc de l’Alba, al Parc Tecnològic o al Polígon de La Clota, no viuen al municipi. Llavors, és molt difícil que aquests treballadors participin d’aquesta economia local del nucli urbà de Cerdanyola.

 

Per què passa això?

Principalment, perquè a nivell de mobilitat és molt difícil entrar al nucli urbà de Cerdanyola. Fins i tot, a vegades, des del Parc de l’Alba o el Parc Tecnològic és més fàcil pels treballadors anar a dinar o a comprar a Sant Cugat, que no pas al centre Cerdanyola. Això és perquè Cerdanyola està pensada per sortir de la ciutat i no per entrar-hi. Aquesta gent venen a treballar als afores de la ciutat i després se’n van cap a casa seva.

 

Per últim, aquest dijous la Nit de Cerdanyola Empresarial arriba a la 10a edició. És un esdeveniment consolidat ja a la ciutat?

Sí. No només s’ha consolidat a la ciutat, sinó també al territori. Serem uns 200 convidats entre representants d’empreses privades, de l’administració pública i dels agents econòmics i socials de Cerdanyola i de tota la comarca. El món empresarial estarà representat per tots els estaments, des de l’UAB, fins a la Cambra de Comerç de Sabadell i la de Terrassa, passant pel Parc Tecnològic, el Parc de l’Alba o el Sincrotró d’Alba, entre d’altres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.