Petit repunt de l'atur al mes de juliol a Cerdanyola

El mes de juliol es van registrar 2.240 persones de Cerdanyola en atur, 39 més que al juny

Després de registrar-se una baixada reiterada de l'atur en els últims mesos -les xifres més baixes dels últims 14 i 15 anys als mesos de maig i juny-, l'últim mes de juliol la xifra de persones sense feina ha augmentat. Són 2.240 cerdanyolencs aturats, 39 més segons l'Observatori del Treball i Model Productiu.

Pujada de l'atur generalitzada

La petita pujada ha estat generalitzada al Vallès Occidental, on 737 persones més que al mes de juny no s'han afiliat a la Seguretat Social. S'ha registrat un total de 45.395 desocupats, una xifra que representa el 9,7% de la població activa a la comarca. Respecte del mes passat, només és positiva la variació de Montcada, Castellbisbal i Ripollet, en especial aquest últim municipi, on 34 persones més han trobat feina. 

Tot i això, les xifres a la comarca continuen sent positives respecte de l'any passat, quan hi havia 6.909 persones més sense feina. 

Xifra més baixa de juliol des del 2008

El repunt dels aturats també s'ha notat arreu de Catalunya, registrant 341.391 aturats al mes de juliol, un 0,98% més que al mes anterior. Igualment, es tracta de la xifra més baixa en un mes de juliol des de 2008.

A la comunitat autònoma hi ha quatre vegades més de dones aturades, en total 2.752, i 558 homes. Per edat, l'atur s'ha reduït entre les persones menors de 25, 473 menys que el mes anterior, mentre que ha augmentat un 1,2% (3.783 més) entre els 25 i més anys.

Pimec adverteix que "cal prendre mesures"

El secretari general de PimecJosep Ginesta, va valorar les dades en roda de premsa del 2 d'agost: “Les dades d’atur registrat del mes de juliol evidencien que cal prendre mesures per protegir el teixit productiu de cara a una tardor que es preveu complicada”.

El secretari general va fer referència a la incidència que la reforma laboral ha tingut en aquestes dades, tot afegint que “les previsions de creixement" són inferiors a les que es voldria. "Tot plegat ens fa preveure una tardor complexa pel teixit productiu del nostre país, marcada pels sobrecostos energètics i la crisi de la inflació", va concloure. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.