El projecte AburguesA guanya el primer premi del Programa Explorer

S'han entregat els premis del Programa Explorer, impulsat pels ajuntaments de Cerdanyola i Sant Cugat i pel Parc de Recerca de la UAB

El dilluns 10 de maig es van atorgar els premis del programa d'emprenedoria Explorer a l'Ateneu de Cerdanyola del Vallès. Es tracta d'un projecte organitzat per l'Ajuntament de Cerdanyola, l'Ajuntament de Sant Cugat i el Parc de Recerca UAB amb l'objectiu d'impulsar al talent jove.

Primer premi: AburguesA

Després de la presentació dels 16 projectes d’emprenedoria davant del jurat, que va tenir lloc el passat dia 5 de maig, ara el tribunal ha escollit les tres idees que creuen que són les més innovadores i, alhora, viables com a models de negoci.

Aquest dilluns, 10 de maig, es va atorgar al projecte AburguesA el primer premi. AburgesA és el nom d’una nova carn vegetariana, que es produiria en empreses càrnies catalanes utilitzant la biotecnologia. D'aquesta manera, s'aconseguiria un producte amb un gust i una textura molt similars a la carn, baix en calories i amb un procés de fabricació que tindria en compte el benestar animal i la reducció d'emissions de CO₂. Segons Gerard Sala, responsable del projecte, "amb AburguesA les empreses càrnies entrarien al mercat vegetarià i nosaltres produiríem un menjar saborós, saludable i sostenible".

AburguesA, com a guanyadors d'aquesta edició de l'Explorer, poden escollir entre dos premis. Poden fer un programa virtual, de tres setmanes, de l'European Innovation Academy aquest mes de juliol i seguir desenvolupant el seu projecte amb mentors de Silicon Valley o bé gaudir d'una experiència intensiva d'immersió i formació per mitjà d'un viatge d'una setmana a Porto, l'estiu de 2022.  

Més info: Cerdanyola, Sant Cugat i la UAB impulsen un programa d'emprenedoria amb 27 projectes

Segon premi: La llavor

El segon premi se’l va emportar La llavor, liderat per Mariona Montserrat, que ha inventat un producte: els contes plantables. Aquests contes es poden llegir i, en ser produïts amb material biodegradable i llavors, després es poden plantar. L’Ajuntament de Cerdanyola va obsequiar els guanyadors amb una tablet.

Tercer premi: CLOVI

El tercer premi, que consisteix en una estada de sis mesos en un espai de coworking del Centre d’Emprenedoria i Innovació de l’Ajuntament de Sant Cugat, va recaure en CLOVI, una plataforma de lloguer de roba de nadons. Segons les seves creadores, Victòria Guirao i Claudia Torner, "els clients paguen una quota mensual i tenen accés a un armari de roba infinit, és a dir, les famílies poden llogar la roba quan la necessitin, la qual cosa redueix les seves despeses i també contribueix a reduir l’impacte del sector tèxtil sobre el planeta".

Acte d'entrega dels premis del Programa Explorer. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

Acte d'entrega dels premis del Programa Explorer. FOTO: Núria Puentes (Ajuntament de Cerdanyola)

Una edició híbrida i enfocada als ODS de les Nacions Unides

Les novetats d’aquesta edició han estat, d’una banda, el format híbrid, s'ha combinat la formació, recursos i xerrades en línia amb els esdeveniments presencials. D'altra banda, s'ha volgut que els projectes d'emprenedoria estiguessin alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, que pretenen resoldre reptes mundials com la igualtat de gènere, la fi de la pobresa, l'acció pel clima, la producció i consum responsables, entre d’altres.

El el programa Explorer 'Joves amb solucions' també està promogut pel Banc Santander, a través de Santander Universitats i del Centre Internacional Santander Emprendimiento, i cofinançada per la Diputació de Barcelona. El Programa va dirigit a joves d'entre 18 i 31 anys que, durant dotze setmanes, han desenvolupat habilitats emprenedores com el lideratge, el treball en equip i la comunicació. L'Explorer els ofereix les eines necessàries perquè siguin capaços de desenvolupar una idea de negoci sòlida i viable que després han de presentar davant d'un jurat expert en valorització d'idees.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.