Segon augment seguit de l'atur a Cerdanyola, tot i ser el millor juliol dels últims 18 anys

El mes de juliol va tancar amb 2.182 persones aturades a la ciutat

Cerdanyola del Vallès continua amb uns nivells d'atur similars a la situació prèvia a la crisi econòmica del 2008. Aquest mes de juliol ha estat el juliol amb les millors dades dels últims 18 anys. Tot i això, la xifra d'aturats ha pujat en 31 persones respecte al mes de juny, situant-se en la xifra 2.182 persones aturades segons l'Observatori del Treball i Model Productiu. Aquest repunt de l'atur també es repeteix en el conjunt de la comarca i de Catalunya. 

 

El juliol amb menys atur

Tot i que a Cerdanyola s'ha viscut un repunt de l'atur, aquest es manté per sota de les dades registrades fa un any. Així, el juliol s'ha tancat amb 2.182 persones registrades a les llistes de l'atur. En comparació amb les dades dels últims 18 anys -l'històric de dades es va iniciar l'any 2005-, aquest és el mes de juliol amb la xifra més baixa. La següent xifra més baixa en aquest mes es va donar l'any 2007 (2.233 aturats).

Lleu repunt de l'atur a Cerdanyola

 

 

2023 Atur a Cerdanyola els mesos de juliol

 

Pujada de l'atur generalitzada

La petita pujada ha estat generalitzada al Vallès Occidental, on hi ha 552 persones més inscrites a l'atur que al mes de juny. S'ha registrat, doncs, un total de 44.362 aturats, una xifra que representa el 9,54% de la població activa a la comarca.

Respecte del mes passat, només és positiva la variació dels municipis de Castellbisbal, Polinyà, Sant Llorenç Savall i Ullastrell. Tot i això, les xifres a la comarca continuen sent positives respecte de l'any passat, quan hi havia 1.033 persones més sense a l'atur.  

 

Repunt de l'atur, però rècord d'ocupació a Catalunya

El total de Catalunya, també tanca el juliol amb un repunt de l'atur, però amb rècord d'ocupació. Durant el setè mes de l'any, hi havia 3,75 milions de treballadors, amb 10.932 feines més que al juny (un increment del 0,29%), el sisè increment mensual consecutiu i el tercer rècord històric de la sèrie seguit. En comparació amb el 2022, hi ha 103.185 feines més (un augment del 2,8%).

Amb tot, però, al juliol s'ha trencat la dinàmica a la baixa de l'atur dels darrers cinc mesos amb un repunt de 1.612 persones més apuntades a les llistes dels serveis d'ocupació. Tot i l'increment del 0,49% registrat, el nombre de desocupats queda en 331.356, la xifra més baixa des del mateix mes del 2008, quan hi havia 321.964 aturats. El total d'aturats s'ha reduït 10.035 en els últims dotze mesos (un descens del 2,94%).

 

Pimec alerta de l'increment de l'atur al juliol i avisa de la "molt modesta" aportació del sector turístic

Pimec ha mostrat aquest dimecres la seva preocupació per l'increment de l'atur al mes de juliol i ha alertat de la "molt modesta" aportació del sector turístic en ple estiu. "No són unes dades especialment bones. De fet, és el segon pitjor mes de juliol dels darrers deu anys en termes de reducció d'atur. Hem incrementat l'atur quan, habitualment, es reduïa", ha indicat el secretari general de la patronal, Josep Ginesta, en roda de premsa.

Tanmateix, ha avisat de la "molt modesta" reducció de l'atur en àmbits molt lligats al turisme com el comerç o l'hostaleria. En aquest sentit, Ginesta ha dit que la darrera dada és "inexplicable" en una fase expansiva on Catalunya manté dades de creixement superiors a la mitjana dels països desenvolupats.

 

Foment del treball també valora negativament les dades d'atur del juliol

Foment del Treball ha valorat "negativament" la xifra d'atur de juliol coneguda aquest dimecres. Segons la patronal, es tracta d'una de les "pitjors dades" en termes d'afiliació i atur registrades a Catalunya els darrers anys. "Caldrà estar atents a l'evolució de les dades dels mesos vinents per valorar l'abast d'una possible desacceleració en la creació de llocs de treball", ha indicat l'entitat que presideix Josep Sánchez Llibre. Des de Foment recorden que l'atur augmenta en gairebé tots els sectors, però principalment al de serveis.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.