Llum verda a la modificació urbanística per a la costrucció de l'hospital Ernest Lluch

El Consell Meteropolità ha aprovat la modificació inicial del PGM per la cessió dels terrenys del sector Redosa

El Consell Metropolità ha aprovat aquest dimarts 30 de gener la modificació inicial del Pla General Metropolità (PGM) per a la construcció del futur Hospital Ernest Lluch. Es tracta del primer pas per a la cessió dels terrenys del sector Redosa, a cavall de Cerdanyola, Ripollet i Montcada, i entre la C-58 i la N-150. 

Des d'aquest estiu els ajuntaments d'aquests tres municipis ja van sol·licitar formalment a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la redacció del document de Modificació puntual del PGM per a la construcció del nou hospital del Vallès occidental, que ha d'atendre als 176.383 habitants corresponents als municipis esmentats, més Badia del Vallès i Barberà del Vallès, i d'questa manera descongestionar l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. 

Així, aquest dimarts l’AMB ha redactat la modificació del Pla en consens amb els ajuntaments afectats i el Servei Català de la Salut. El Pla director urbanístic metropolità (PDUM) també preveu la transformació de l’antiga carretera N-150 (carretera de Barcelona) en una avinguda metropolitana que millori les connexions a peu, en bicicleta i amb transport públic entre els municipis afectats, de manera que es garanteixi una bona accessibilitat al nou hospital. A més a més, també incorporarà nous espais verds a les vores del riu Sec i la riera de Sant Cugat que millorin les connexions entre Collserola i el riu Ripoll i projectarà la construcció d’un barri a l’entorn de l’hospital, amb el 40 % d'habitatges de protecció oficial. 

Més info: L'avinguda del Vallès, exemple de transformació urbana per a 34 països

 

Un centre 'satèl·lit' del Parc Taulí

El nou hospital serà un centre 'satèl·lit' del Parc Taulí de Sabadell i comptarà amb gabinets d'alta resolució en atenció ambulatòria especialitzada i de proves diagnòstiques de proximitat, així com cirurgia ambulatòria. L'equipament del nou hospital està dissenyat per prestar serveis a patologies més prevalents i de complexitat baixa i moderada.

El centre també oferirà atenció urgent, rehabilitació i servei de diagnòstic per la imatge. Així mateix, per cobrir les necessitats del territori en atenció intermèdia, comptarà amb places d'hospital de dia i llits per a pacients de llarga estada, convalescència, cures pal·liatives i subaguts.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.