Decretat el grau màxim de perill per l'onada de calor

L'onada de calor arribarà al seu punt àlgid durant el cap de setmana i el risc d'incendi és extremadament elevat

El Servei Meteorològic de Catalunya ha decretat el nivell 6 per perill de calor, en el marc de l'onada de calor que des del dimecres, 11 d'agost, ha arribat a Catalunya. El nivell 6 és el grau de perill més alt, i per això el risc d'incendi és extremadament elevat a Cerdanyola i en altres zones amb vegetació boscosa pròxima. 

Cal destacar que la previsió és que l'onada de calor s'allargui fins diumenge 15, quan la massa d’aire càlid causant de l’episodi iniciarà la seva retirada. El precedent més clar d’una onada de calor comparable és la de finals de juny del 2019, que va afectar Catalunya entre els dies 25 i 30. En aquell cas la calor va ser molt homogènia a l’interior i prelitoral nord, mentre que al litoral no va ser tan extraordinària.

L’onada de calor actual es preveu semblant i tindrà el seu punt àlgid el cap de setmana. Els valors extrems s’enregistraran a l’interior del país, especialment a la Catalunya Central, valls del Prepirineu, punts del prelitoral i Ponent. Les màximes més altes superaran puntualment els 43 graus. Ahir dijous ja es va arribar a valors de 42.8 ºC a Artés (el Bages) o 42.5 ºC a Gurb (Osona). A banda, la temperatura mínima també serà persistentment alta, amb valors que en alguns punts no baixaran dels 25 o 26 graus.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.