Limitada l'entrada de vehicles motoritzats a Collserola

El PROCICAT ha activat el nivell 3 del Pla Alfa contra el risc d'incendis a Cerdanyola i 183 municipis més

Des del dijous 12 d'agost i fins al dilluns 17, queda restringida la mobilitat de vehicles motoritzats a Collserola, a excepció de pels residents o per a causes inajornables. Aquesta restricció respon al fet que Cerdanyola del Vallès i 183 municipis més han entrat en nivell 3 del Pla Alfa del PROCICAT contra el risc d'incendis, que aquests dies és molt elevat a causa de l'onada de calor.

Pla Alfa

Mapa Pla Alfa

Aquestes restriccions, que seran vigents fins dilluns 17 d'agost, afecten d’una manera especial al conjunt d’espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona: Parc Natural de la Serra de Collserola, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc Natural del Montseny, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola, Parc del Foix i l’Espai Natural de les Guileries-Savassona.

D’acord amb el decret, i com ja va anunciar el Govern, també se suspenen les activitats agrícoles que comportin ús de maquinària en la franja horària entre les 10 i les 20 hores, excepte pel que respecta a la recollida de fruita, així com les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals, i es limita la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals en horari entre les 10 hores i 20 hores.

El mateix decret de la Generalitat també afecta a la suspensió, amb retorn a punt d'origen, de totes les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d'aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres que tinguin condicions equivalents. També es restringeixen les activitats vinculades als casals de vacances, colònies i estades esportives i equivalents, a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.