Polèmica per la instal·lació de la senyalització "Cerdanyola" a l'entrada de Bellaterra

L'EMD de Bellaterra ja ha expressat el seu desacord davant d'aquesta acció de l'Ajuntament de Cerdanyola i alguns veïns de Bellaterra han convocat una concentració pel pròxim 5 de maig

Des del 30 d'abril, a la rotonda del costat de l'Escola La Vall, a Bellaterra, s'hi pot observar la nova senyalització amb les lletres "Cerdanyola del Vallès", que substitueix a l'antic rètol "Benvinguts a Cerdanyola".

Aquesta acció s'emmarca dins del projecte que l'Ajuntament està duent a terme a les diferents entrades del municipi. La primera senyalització d'aquest tipus va ser a l'entrada pel barri de Canaletes, després es va instal·lar la del Parc de l'Alba, vinguent des de Sant Cugat, i aquest dimarts es va col·locar a l'entrada de la UAB Nord.

 

Polèmica entre EMD i Ajuntament

El govern de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra ja ha expressat el seu desacord. De fet, el seu president, Josep Maria Riba, va assenyalar al ple municipal del mes d'abril que el govern de Cerdanyola "no ha tingut sensibilitat respecte a saber com pensa la gent de Bellaterra", ja que "la majoria de veïns de Bellaterra aspira a ser un municipi propi". Riba també va comunicar que "l'any vinent farem un estudi d'opinió perquè se sàpiga què n'opinen els veïns de Bellaterra al respecte".

Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, va explicar que "es tracta d'un projecte que vol dignificar les entrades del nostre municipi i perquè tothom sàpiga que instal·lacions com la UAB, el Sincrotró Alba o la Via Veda formen part de Cerdanyola". Segons l'alcalde, des de l'Ajuntament ho entenen com "una intenció més global i no com una falta de sensibilitat respecte als veïns de Bellaterra" i subratlla que "Bellaterra és i seguirà sent Cerdanyola".

Tot i això, segons ha informat Bellaterra Diari, l'executiu de l'EMD ja ha començat a preparar nous rètols de benvinguda a Bellaterra que tindran com a objectiu destacar la proximitat a la natura i s'ubicaran també a les entrades del poble. 

 

Millora d'infraestructures a Bellaterra

Les desavinences entre l'EMD i l'Ajuntament en la senyalització de les lletres de "Cerdanyola" a Bellaterra, no han impedit que les dues institucions segueixin tenint una bona relació. L’Ajuntament de Cerdanyola va aprovar en el mateix ple d'abril una inversió extraordinària de 150.000 € per a Bellaterra que se suma als pressupostos generals que proveeix a l'EMD.

Amb aquesta transferència de pressupost, el consistori té la intenció de continuar la renovació de l’enllumenat de Bellaterra; iniciar les actuacions administratives necessàries per dur a terme el projecte de remodelació de la Font de la Bonaigua; millorar el transport públic; continuar treballant en l’aplicació de noves mesures per mitigar els efectes de l’emergència climàtica; i iniciar el procés administratiu per negociar un nou conveni entre l’EMD Bellaterra i l’Ajuntament de Cerdanyola.

Més info: El ple municipal aprovarà una transferència extraordinària de fons per a inversions a Bellaterra

 

Concentració veïnal de rebuig

Davant d'aquesta instal·lació, alguns veïns de Bellaterra, han convocat una concentració el diumenge 5 de maig a les 19 h a la mateixa rotonda davant l'Escola La Vall. Segons aquest grup de bellaterrencs, es tracta d'un "nou atac a la nostra comunitat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.